Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Lasagna wegetariańska z cukinią

Składniki:

makaron do lasagne
pieczarki
cukinia
parmezan
papryka chili marki Kühne
sos Barbecue marki Kühne
słoiczek koncentratu pomidorowego
bazylia
sól, pieprz

21 lutego 2017 Przepisy redakcja
123rf.com
Wegetarianizm to często nie tylko dieta, ale przede wszystkim styl życia. Jeżeli więc zapraszamy osoby niejedzące mięsa, powinniśmy przygotować dania, które mimo swojej prostoty będą wyglądały efektownie i wyjątkowo smakowały.

Tradycyjną lasagne można z powodzeniem przygotować również w wersji wegetariańskiej. Bezmięsna odmiana tej popularnej i lubianej potrawy może okazać się absolutnym hitem przyjęcia.


Sposób przygotowania:

Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Warzywa umyj, pokrój i podsmaż na patelni do momentu odparowania całej wody. W garnuszku wymieszaj posiekaną bazylię, koncentrat pomidorowy oraz 3 łyżki sosu barbecue. Dopraw wszystko solą i pieprzem do smaku. Sos wlej na patelnię i jeszcze chwilę podsmaż z warzywami. Na plastrach makaronu ułóż przygotowany farsz i posyp startym parmezanem. W podobny sposób przygotuj kolejne warstwy.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI