Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
24 listopada 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Mus z ciemnej czekolady

Składniki na 8 porcji: 200 g ciemnej czekolady, 100 g masła, 200 g śmietanki 36-proc., 3 żółtka, 100 g drobnego cukru. Czas przygotowania: 40 min (dodatkowo 3 godz. chłodzenie).

Małą foremkę keksową wyłożyć przezroczystą folią spożywczą. Czekoladę zetrzeć na tarce, rozpuścić w gorącej kąpieli, dodać masło i mieszać, aż masy się połączą. Zimną śmietankę ubić mikserem. Do miski wyłożyć żółtka i cukier. Umieścić ją nad garnkiem z gorącą wodą, ubijać żółtka ok. 3–4 min, aż staną się gęste. Po 3–4 min zdjąć z garnka i ubijać jeszcze 4 min. Do masy jajecznej wlać masę czekoladową i delikatnie wymieszać. Połączyć z 1/3 ubitej śmietanki i powtórnie wymieszać, następnie – z pozostałą śmietanką, znów wymieszać i wyłożyć do keksówki. Pozostawić na noc w lodówce.


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI