Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Wróżby Diety

Bogdan Biały
Bogdan Biały
20 stycznia 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Pieczona dynia z sosem miodowo-pomarańczowym

Składniki na 4 porcje: 250–300 g dyni pokrojonej w nieduże łódeczki, 2 łyżki oliwy, 100 g groszku cukrowego, 2 gruszki pokrojone w ósemki, główka sałaty, opakowanie roszponki, 100 g serka ricotta, podzielona na kawałki pomarańcza. Na sos: 50 ml soku pomarańczowego, 2–3 łyżki miodu, 50 ml octu balsamicznego, 100 ml oliwy. Czas przygotowania: 20 min

Strefa zakupów - odwiedź Butik.zwierciadlo.pl

Do żaroodpornego naczynia wyłożyć kawałki dyni i zalać 2 łyżkami oliwy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C ok. 15 min. Schłodzić.

Przygotować sos. Podgrzewać sok pomarańczowy z miodem i octem balsamicznym, aż trochę płynu odparuje i uzyskamy gęstą konsystencję. Schłodzić i ostrożnie dolewać oliwy.

Sałaty umyć, osączyć, podrzeć na kawałki. Wymieszać z groszkiem cukrowym, gruszką, ricottą, pomarańczą w miseczce. Wyłożyć dynię na sałaty, polać gęstym sosem miodowo-pomarańczowym


Nowość! Butik Zwierciadlo.pl. Sprawdź promocje.

zwierciadlo-baner

Regeneracja naturalnej płytki paznokcia: Konkurs Indigo Nails

Piękne, zadbane paznokcie są wizytówką każdej kobiety. Dzięki nim czujemy się pewne siebie, kobiece i tym samym mamy ochotę pokazać je całemu światu. Jednak codzienne ...
zaplo-wyprawka-szkolna-tytulowa-01

Powrót do szkoły i przybory szkolne. Jakie macie wspomnienia?

Powrót do szkoły co roku jest wielkim wydarzeniem dla ucznia i jego rodziców. Za kompletowaniem przyborów szkolnych kryje się bowiem coś więcej niż tylko obowiązek.
Newsleter_Header_01

Warsztaty i szkolenia miesiąca

zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI