Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Wróżby Diety

Bogdan Biały
Bogdan Biały
20 stycznia 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Pieczona dynia z sosem miodowo-pomarańczowym

Składniki na 4 porcje: 250–300 g dyni pokrojonej w nieduże łódeczki, 2 łyżki oliwy, 100 g groszku cukrowego, 2 gruszki pokrojone w ósemki, główka sałaty, opakowanie roszponki, 100 g serka ricotta, podzielona na kawałki pomarańcza. Na sos: 50 ml soku pomarańczowego, 2–3 łyżki miodu, 50 ml octu balsamicznego, 100 ml oliwy. Czas przygotowania: 20 min

Do żaroodpornego naczynia wyłożyć kawałki dyni i zalać 2 łyżkami oliwy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C ok. 15 min. Schłodzić.

Przygotować sos. Podgrzewać sok pomarańczowy z miodem i octem balsamicznym, aż trochę płynu odparuje i uzyskamy gęstą konsystencję. Schłodzić i ostrożnie dolewać oliwy.

Sałaty umyć, osączyć, podrzeć na kawałki. Wymieszać z groszkiem cukrowym, gruszką, ricottą, pomarańczą w miseczce. Wyłożyć dynię na sałaty, polać gęstym sosem miodowo-pomarańczowym


Strefa zakupów


podkreśl_kolor_oczu

Jak podkreślić kolor oczu

Piękne spojrzenie to marzenie każdej z nas. Oto kilka sposobów na to, jak podkreślić i wydobyć naturalny kolor naszych oczu. Oczy, to ta część naszego ...
soraya_www

Magia Olejków od SORAYA – odkryj moc drogocennych olejków zamkniętych w ultralekkich formułach!

Arganowy, kokosowy, macadamia, jojoba, olejek z nasion chia –bardzo dobrze znasz ich odżywcze właściwości, prawda? Teraz możesz odkryć je na nowo, ponieważ stały się podstawą ...
Newsleter_Header_01

Warsztaty i szkolenia miesiąca

zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI