Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Bogdan Biały
16 maja 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Przekąska z arbuza i fety

Składniki na 2 porcje: 100 g fety; 200 g arbuza; 8–12 gałązek tymianku cytrynowego; 6 łyżek cukru; 2 łyżki wody; 1/3 łyżeczki mielonego kardamonu; 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu

Połamać fetę i arbuza dłońmi na nieduże kawałki. Można też pokroić nożem, ale lepiej użyć palców.

Z połamanych kawałków ułożyć pakieciki, np: arbuz/ /feta/arbuz, i obwiązać gałązką tymianku. Posypać cynamonem i kardamonem. Obsypać nitkami karmelu.

Karmel: na patelnię wsypać cukier, dodać wodę i mieszając prażyć tak długo, aż zamieni się w błyszczącą brązową ciecz. Zdjąć z ognia i widelcem „wyciągać” nitki.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Warsztaty Wojciecha Eichelbergera w wersji online

Nie wstydź się wizyty u urologa! Działaj!

Patrząc na wydłużające się kolejki do lekarzy – szczególnie specjalistów – oraz czytając raporty o wydatkach ponoszonych na leki, można dojść do wniosku, że Polacy ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI