Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
16 maja 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Przekąska z arbuza i fety

Składniki na 2 porcje: 100 g fety; 200 g arbuza; 8–12 gałązek tymianku cytrynowego; 6 łyżek cukru; 2 łyżki wody; 1/3 łyżeczki mielonego kardamonu; 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu

Połamać fetę i arbuza dłońmi na nieduże kawałki. Można też pokroić nożem, ale lepiej użyć palców.

Z połamanych kawałków ułożyć pakieciki, np: arbuz/ /feta/arbuz, i obwiązać gałązką tymianku. Posypać cynamonem i kardamonem. Obsypać nitkami karmelu.

Karmel: na patelnię wsypać cukier, dodać wodę i mieszając prażyć tak długo, aż zamieni się w błyszczącą brązową ciecz. Zdjąć z ognia i widelcem „wyciągać” nitki.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI