Tatar ze śledzia za kuchennymi drzwiami

W grudniu ilość spożywanych w naszym kraju śledzi i innych ryb szybuje kosmicznie w górę.
Nadrabiamy chude miesiące całego roku,kiedy to ryba jest świętem na niektórych stołach.
Wegetarianie wywieszają swoje bojowe transparenty,
ale nic z tego. Ryba zjedzona być musi! U siebie też zauważam wzmożony apetyt na śledzia i rybkę, nie tylko w galarecie.
Poszukuję autentycznych matjasów i idę tropem karpia milickiego.
Uruchamiam nadmorskie znajomości, żeby zdobyć dobrego turbota i sardele.
Oczami wyobraźni widzę,jak kwasy Omega3 reperują mój móżg i chronią przed Alzheimerem.
To działa! Biorę się więc za pysznego śledzia,co wszystkim nie tylko przed świętami polecam.|W grudniu ilość spożywanych w naszym kraju śledzi i innych ryb szybuje kosmicznie w górę.
Nadrabiamy chude miesiące całego roku,kiedy to ryba jest świętem na niektórych stołach.
Wegetarianie wywieszają swoje bojowe transparenty,
ale nic z tego. Ryba zjedzona być musi! U siebie też zauważam wzmożony apetyt na śledzia i rybkę, nie tylko w galarecie.
Poszukuję autentycznych matjasów i idę tropem karpia milickiego.
Uruchamiam nadmorskie znajomości, żeby zdobyć dobrego turbota i sardele.
Oczami wyobraźni widzę,jak kwasy Omega3 reperują mój móżg i chronią przed Alzheimerem.
To działa! Biorę się więc za pysznego śledzia,co wszystkim nie tylko przed świętami polecam.|W grudniu ilość spożywanych w naszym kraju śledzi i innych ryb szybuje kosmicznie w górę.
Nadrabiamy chude miesiące całego roku,kiedy to ryba jest świętem na niektórych stołach.
Wegetarianie wywieszają swoje bojowe transparenty,
ale nic z tego. Ryba zjedzona być musi! U siebie też zauważam wzmożony apetyt na śledzia i rybkę, nie tylko w galarecie.
Poszukuję autentycznych matjasów i idę tropem karpia milickiego.
Uruchamiam nadmorskie znajomości, żeby zdobyć dobrego turbota i sardele.
Oczami wyobraźni widzę,jak kwasy Omega3 reperują mój móżg i chronią przed Alzheimerem.
To działa! Biorę się więc za pysznego śledzia,co wszystkim nie tylko przed świętami polecam.|W grudniu ilość spożywanych w naszym kraju śledzi i innych ryb szybuje kosmicznie w górę.
Nadrabiamy chude miesiące całego roku,kiedy to ryba jest świętem na niektórych stołach.
Wegetarianie wywieszają swoje bojowe transparenty,
ale nic z tego. Ryba zjedzona być musi! U siebie też zauważam wzmożony apetyt na śledzia i rybkę, nie tylko w galarecie.
Poszukuję autentycznych matjasów i idę tropem karpia milickiego.
Uruchamiam nadmorskie znajomości, żeby zdobyć dobrego turbota i sardele.
Oczami wyobraźni widzę,jak kwasy Omega3 reperują mój móżg i chronią przed Alzheimerem.
To działa! Biorę się więc za pysznego śledzia,co wszystkim nie tylko przed świętami polecam.|W grudniu ilość spożywanych w naszym kraju śledzi i innych ryb szybuje kosmicznie w górę.
Nadrabiamy chude miesiące całego roku,kiedy to ryba jest świętem na niektórych stołach.
Wegetarianie wywieszają swoje bojowe transparenty,
ale nic z tego. Ryba zjedzona być musi! U siebie też zauważam wzmożony apetyt na śledzia i rybkę, nie tylko w galarecie.
Poszukuję autentycznych matjasów i idę tropem karpia milickiego.
Uruchamiam nadmorskie znajomości, żeby zdobyć dobrego turbota i sardele.
Oczami wyobraźni widzę,jak kwasy Omega3 reperują mój móżg i chronią przed Alzheimerem.
To działa! Biorę się więc za pysznego śledzia,co wszystkim nie tylko przed świętami polecam.

reklama

Tatar ze śledzia

Składniki
  • płaty śledziowe solone 5 sztuk
  • jabłko 1 sztuka
  • ogórki kiszone 2 sztuki
  • sok cytrynowy 1 łyżka
  • kapary 1 łyżka
  • anchois s 2 filety
  • świeży koperek 1 pęczek
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa 3 łyżki
  • mleko do wymoczenia śledzi 500 ml
Sposób przygotowania
  • Śledzie wymoczyć w mleku przez 2 – 3 godziny, opłukać na sicie wodą.
  • Pokroić w drobniutką kostkę śledzie, anchois, jabłko i ogórki.
  • Przełożyć do miski, dodać kapary , oliwę, sok cytrynowy i doprawić pieprzem. Jeżeli potrzeba dodać sól i pokrojony koperek. Wymieszać i wstawić do lodówki na godzinę.
  • Podawać z chlebem na zakwasie.