Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Makaron „Ryż” z julien

Składniki:

  • • Międzybrodzki Makaron ryż (z semoliny) 250 g
  • marchewka 2 sztuki
  • seler 1 sztuka
  • por 1 sztuka
  • szczypior ½ pęczka
  • czosnek 4 ząbki
  • natka pietruszki ½ pęczka
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • sól, pieprz, sos sojowy do smaku.

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Warzywa należy obrać, umyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Część warzyw lekko podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w plasterki czosnek, Międzybrodzki Makaron ryż i pokrojoną natkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego i jeszcze przez chwilę podsmażyć. Gotową potrawę wyłożyć na talerze, a obok położyć resztę surowych warzyw i posypać szczypiorkiem. Smacznego!

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI