Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały / Roladki drobiowe marynowane w herbacie
17 lutego 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Roladki drobiowe marynowane w herbacie

Składniki na 5 porcji: 0,5 kg fileta z indyka, puszka ananasów, świeży ananas, łyżeczka czarnej herbaty, olej do smażenia, 2–3 łyżki mąki do obtoczenia mięsa, 1/2 kostki rosołowej, sól, pieprz, wykałaczki do spinania roladek. Czas przygotowania: 40 min plus 12 godz. marynowania

Mięso opłukać, pokroić w plastry. Otworzyć puszkę ananasów i zmiksować owoce wraz z sokiem. W niedużej miseczce zaparzyć bardzo mocną herbatę, dodać purée z ananasa. Zalać mięso marynatą herbaciano-ananasową i zostawić na noc w lodówce.

Po wyjęciu plastry mięsa rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Każdy plaster mięsa przełożyć kawałkiem świeżego ananasa i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane roladki obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony, aż się zrumienią.

Następnie ułożyć je w płaskim rondlu, podlać bulionem z kostki rosołowej, dolać połowę marynaty i dusić, aż mięso będzie miękkie.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI