Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
21 kwietnia 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Żółty groch z dzikim ryżem

Składniki na 4 porcje: 7 szklanek wody; 1/2 szklanki dzikiego ryżu; 1,5 szklanki łuskanego żółtego grochu; łyżka soli; łyżka kminku indyjskiego; 1,5 łyżki kurkumy;1/2 łyżki suszonego imbiru; 1/2 łyżeczki asafetidy;ewentualnie 4 ugotowane jajka.

Do garnka włożyć groch, dziki ryż i zalać wodą. Przyprawy uprażyć na suchej patelni i dodać do grochu. Gotować pod przykryciem aż potrawa zrobi się gęsta.

Z okazji Wielkanocy można przekornie na wierzchu potrawy położyć jajko i posypać kurkumą.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI