Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Zupa – krem z brokułów

Składniki:

  • bulion warzywny lub drobiowy 2 kostki
  • brokuły 3/4 kg
  • śmietana 5 łyżek
  • tarty ser parę łyżek
  • grzanki opcjonalnie
  • sól, pieprz

4 października 2012 Przepisy redakcja

Sposób przygotowania:

Brokuły dzielimy na różyczki, łodygi kroimy w plasterki. Kostki bulionowe rozpuszczamy w 1 litrze wrzącej wody, dorzucamy brokuły. Gotujemy na małym ogniu 10-15 minut. Zupę miksujemy, podgrzewamy. Do śmietany dodajemy łyżkę zupy, mieszamy, wlewamy do zupy. Dodajemy sól, pieprz, na wierzchu posypujemy migdałami i - jeśli lubimy grzankami i serem.

Podsumowanie

  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 4 łyżki tartego ementalera


Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI