Psychologia Trójkąt dramatyczny – wybawiciel, ofiara, prześladowca. Dopóki w nim tkwisz, nie masz szansy na szczęście
Spotkania Waldemar Milewicz był zawsze tam, gdzie działo się piekło. Właśnie mija 20 lat od jego tragicznej śmierci
Spotkania Lena Góra: „Pokazałam strachom środkowy palec”. Rozmowa ze wschodzącą gwiazdą polskiego kina
Spotkania „Pytasz, czy mam bzika? Tak, i to niejednego!” Wes Anderson zdradza kulisy swojej twórczości filmowej
Kultura 6 doskonałych filmów, które warto obejrzeć w ramach tegorocznej edycji festiwalu Millennium Docs Against Gravity
Kultura Czy „Perfect Days” zdradza uniwersalny przepis na szczęście? O filmie rozmawiają Grażyna Torbicka i Martyna Harland
Uroda Najpiękniejsze perfumy gwiazd. 6 ponadczasowych zapachów wykreowanych przez światowe ikony stylu
Uroda Witamina C – w czym tkwi jej siła i dlaczego warto stosować ją niezależnie od wieku? Pytamy ekspertkę
Uroda Kwas bursztynowy to jeden z najbardziej pożądanych składników kosmetycznych. Dlaczego warto dodać go do swojej rutyny?
Styl Życia Już niedługo na Sardynii będzie można wziąć ślub nago. Tak Włosi zachęcają do celebrowania wolności
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Alkohol a relacje: czemu warto zrezygnować z alkoholu podczas pierwszych randek?
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Zupa szpinakowa z wasabi i mleczkiem kokosowym Kuchnia Zupa szpinakowa z wasabi i mleczkiem kokosowym bon.appetit.malgorzaty 19 kwietnia 2013 Składnikiszpinak (świeży albo mrożony) 500 gbulion z włoszczyzny 1 lczosnek 2 ząbkimleczko kokosowe pół szklankipasta wasabi 2 łyzkiprażone płatki migdałów 1 garśćsól, pieprz do smakugałka muszkatołowa do smakuSposób przygotowaniaDo gotującego się bulionu wrzucamy szpinak, gotujemy około 10 minut, następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz doprawiamy solą i pieprzem, gałką. Połowę zupy miksujemy. Następnie łączymy z resztą zupy niezmiksowanej. Dodajemy wasabi. Na sam koniec gotowania dodajemy mleczko kokosowe i gotujemy jeszcze przez krótka chwilę. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni aż zmienią się na złoty kolor. Podajemy z zupą. Rada: Zupa świetnie smakuje też ze smażonym kurczakiem oraz gotowanym jajkiem albo makaronem.Podsumowanie przepisuSzpinak jest jednym z najzdrowszych warzyw. Zawiera najwięcej składników mineralnych oraz witamin. W swoim składzie ma rekordową ilość żelaza i witaminy C! :) Uwielbiam tę zupę dzięki ostrości boskiego wasabi :) Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage