Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały / Zupa orechowa
10 lutego 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Zupa z orzechami

Składniki na 6–8 porcji: 400 g wołowiny lub jagnięciny, 3/4 szklanki łuskanych orzechów, łyżka mąki, łyżeczka utłuczonych nasion kolendry, 2 ząbki czosnku, łyżka ostrego sosu pomidorowego, 1/2 pęczka bazylii, 1/2 pęczka tymianku, 1/2 pęczka natki pietruszki, sól. Czas przygotowania: 35 min

Mięso opłukać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka i zalać 7–8 szklankami zimnej wody. Zagotować, zebrać powstały osad, gotować, aż mięso będzie miękkie.

Do zupy dodać czosnek roztarty z solą oraz drobno posiekane lub zmielone orzechy. Mąkę rozetrzeć w szklance z niewielką ilością zimnej wody, wlać do zupy i zagotować.

Zdjąć z ognia, dodać posiekane zioła i sos pomidorowy.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI