Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Grissini z szynką parmeńską i rukolą


28 grudnia 2011 Przepisy Piotr Bruś-Klepacki
123rf
(20 porcji) 20 paluszków grissini 20 cienkich plastrów szynki parmeńskiej, serrano lub włoskiego specka 200 g rukoli umytej i dokładnie osuszonej Ocet balsamiczny Oliwa extra vergine

Plastry szynki rozkładamy na pergaminie do pieczenia. Na każdy plasterek nakładamy kilka liści rukoli i skrapiamy oliwą oraz octem balsamicznym. Następnie układamy po jednym lub dwa paluszki grissini i zawijamy szynkę. To pyszna i bardzo prosta przekąską. Wedle gustu dodać można do niej jeszcze słupki dojrzewającego sera lub suszone pomidory. Możliwości dobierania składników są nieograniczone!




Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI