Szpinak z kukurydzą

Bogdan Biały

Składniki na 4 porcje: 2 opakowania mrożonego szpinaku, lepiej
1 kg świeżego ;1 puszka kukurydzy ;3 łyżki
masła ;1 łyżeczka
mielonej kolendry
;1/2 łyżeczki mielonej papryki ;1/3 łyżeczki pieprzu ;1/3 łyżeczki soli; 1 ząbek zmiażdżonego czosnku|Składniki na 4 porcje: 2 opakowania mrożonego szpinaku, lepiej
1 kg świeżego ;1 puszka kukurydzy ;3 łyżki
masła ;1 łyżeczka
mielonej kolendry
;1/2 łyżeczki mielonej papryki ;1/3 łyżeczki pieprzu ;1/3 łyżeczki soli; 1 ząbek zmiażdżonego czosnku

reklama

Szpinak rozmrozić, a świeży umyć i osączyć. Kukurydzę odcedzić z zalewy. W rondlu o grubym dnie rozpuścić masło, dodać przyprawy, czosnek, sól i smażyć kilka sekund, dodać szpinak.

Dusić 10 min, dodać kukurydzę i dusić jeszcze 4–5 min.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!