Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Szpinak z kukurydzą


Bogdan Biały
Składniki na 4 porcje: 2 opakowania mrożonego szpinaku, lepiej 1 kg świeżego ;1 puszka kukurydzy ;3 łyżki masła ;1 łyżeczka mielonej kolendry ;1/2 łyżeczki mielonej papryki ;1/3 łyżeczki pieprzu ;1/3 łyżeczki soli; 1 ząbek zmiażdżonego czosnku

Szpinak rozmrozić, a świeży umyć i osączyć. Kukurydzę odcedzić z zalewy. W rondlu o grubym dnie rozpuścić masło, dodać przyprawy, czosnek, sól i smażyć kilka sekund, dodać szpinak.

Dusić 10 min, dodać kukurydzę i dusić jeszcze 4–5 min.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!



Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI