Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
2 czerwca 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Pomidorowa z prosciutto i parmezanem

Składniki na 4 porcje: 0,5 l wody, 1–1,5 l przecieru pomidorowego, 1 por, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1/2 selera, 1 łyżka masła, 8 plasterków prosciutto, 100–150 g świeżego parmezanu w kawałku, kilka gałązek pietruszki.

Sposób przyrządzenia: Warzywa obrać i pokroić na duże kawałki. Z wody, warzyw i masła ugotować wywar jarzynowy. Gdy warzywa będą miękkie, wyjąć je z wywaru, a do reszty dodać przecier. Przyprawić solą i pieprzem.

Następnie na patelni skropionej oliwą przesmażyć na chrupko szynkę. Zupę wylać na talerze, obłożyć prosciutto.

Posypać świeżo startym parmezanem i ewentualnie drobno posiekaną pietruszką.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!
 


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI