Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
2 czerwca 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Pomidorowa z prosciutto i parmezanem

Składniki na 4 porcje: 0,5 l wody, 1–1,5 l przecieru pomidorowego, 1 por, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1/2 selera, 1 łyżka masła, 8 plasterków prosciutto, 100–150 g świeżego parmezanu w kawałku, kilka gałązek pietruszki.

Sposób przyrządzenia: Warzywa obrać i pokroić na duże kawałki. Z wody, warzyw i masła ugotować wywar jarzynowy. Gdy warzywa będą miękkie, wyjąć je z wywaru, a do reszty dodać przecier. Przyprawić solą i pieprzem.

Następnie na patelni skropionej oliwą przesmażyć na chrupko szynkę. Zupę wylać na talerze, obłożyć prosciutto.

Posypać świeżo startym parmezanem i ewentualnie drobno posiekaną pietruszką.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!
 


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI