Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
23 listopada 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Sałatka z wędzoną rybą

Składniki na 4 porcje: 45 dag wędzonej ryby (np. pstrąga), sok z cytryny, 3 ząbki świeżego czosnku, 6 ząbków marynowanego czosnku, 15 dag roszponki, 1/2 pęczka koperku, żółty i czerwony pomidor, 5 dag oliwek nadziewanych sardelą lub migdałami, 5 dag parmezanu w kawałku, 3 łyżki oliwy, łyżka octu z białego wina, sól, pieprz. Czas przygotowania: 20 min plus 20 min marynowania

Rybę skropić sokiem z cytryny i posypać drobno pokrojonym świeżym czosnkiem. Naczynie przykryć i odstawić w chłodne miejsce na 20 min. Po tym czasie rybę oczyścić z czosnku, usunąć ości i podzielić ją na nieduże kawałki. Pomidory pokroić w plastry. Roszponkę umyć i osączyć, posiekać koperek. Parmezan pokroić w cienkie plastry obieraczką do sera lub warzyw. Wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać oliwki, polać sosem z oliwy, octu, soli i pieprzu. Przybrać marynowanym czosnkiem.


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI