1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Zielony koktajl z jagodami goji

123rf.com
123rf.com
Wiosną i latem tradycyjne śniadanie można zastąpić pożywnym koktajlem, np. owocowo-warzywnym. My polecamy ten ze szpinakiem i owocami goji. Szpinak zawiera żelazo wspomagające odporność, a owoce goji mają dużo witaminy C. Sprawdźcie nasz przepis.

Składniki:

  • 100 g świeżego szpinaku
  • 1 cytryna
  • 2 kiwi
  • 250 ml wody niegazowanej mineralnej
  • 2 łyżki miodu
  • 50 g jagód goji

Sposób przygotowania:

Szpinak i cytrynę dokładnie umyj. Kiwi obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Włóż szpinak i kiwi do blendera, wlej wodę i wyciśnięty sok z cytryny oraz miód i dokładnie wszystko zblenduj. Do koktajlu dodaj jagody i delikatnie zmieszaj.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze