Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Kanapki z pasta z awokado i groszku

Bogdan Biały
2 września 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały
Składniki na 4 porcje: opakowanie pumpernikla, 200 g zielonego groszku, 2–3 awokado, sok z 1/2 cytryny, 1–2 łyżki oliwy, sól, pieprz. Czas przygotowania: 10 min

Foremką do ciastek wyciąć z pumpernikla dowolne kształty: kwiatek, kółko, gwiazdki itd. Wrzucić opłukany groszek do naczynia do parowania, parować 4–5 min. Obrać awokado. Włożyć do miski pokrojone w kawałki awokado, groszek, wlać sok z cytryny, oliwę, dodać świeżo mielony pieprz i sól. Zmiksować, zapakować do pudełka. Do śniadaniówki włożyć łyżeczkę do nakładania pasty i kanapki wycięte z pumpernikla. Nakładać na nie pastę, podawać jako przekąskę podczas postoju.


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI