Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Różana kawa dla zakochanych

Składniki:

kawa ziarnista Tchibo Cafe Crema Barista
mleko 3,2 %
syrop różany
wiórki czekoladowe o smaku różanym lub wiórki z białej czekolady

12 lutego 2017 Przepisy redakcja
Tchibo
Romantyczność nie musi - a nawet nie powinna - ograniczyć się tylko do święta zakochanych. Gdy brak nam czasu albo pomysłu, wystarczy niewiele, liczy się gest, na przykład szybki pocałunek i filiżanka kawy podana do łóżka. 

Kawa to najlepsze wprowadzenie do romantycznego śniadania lub kolacji. Budowanie klimatu mamy z głowy – aromat kawy zrobi to za nas. Zwłaszcza jeśli będzie to napój o smaku róży.

 

Sposób przygotowania:

do dzbanka wlać zimne mleko i spienić, następnie odstawić; do szklanki wlać około 20 ml syropu różanego do szklanki z syropem zaparzyć przygotowaną w ekspresie ciśnieniowym kawę  (jedna Cafe Crema to ok. 120 ml naparu kawy); • szklankę z syropem i kawą dopełnić gorącym mlekiem ok. 100 ml;  następnie łyżką nałożyć piankę mleczną wypełniając szklankę i udekorować wiórkami czekoladowymi.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI