1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

TYROLEAN OMELETTE - omlet po tyrolsku

2 łyżeczki masła, 2 plastry pokrojonego na grube kawałki bekonu, 2 grillowane kiełbasy albo 4 kiełbaski wieprzowe pokrojone w plastry, 1/4 szklanki posiekanej pietruszki, 4 jajka lekko ubite ze szczyptą soli i 2 łyżkami mleka, 1 duży pomidor cienko pokrojony w plastry

Roztopić masło na patelni i smażyć bekon do momentu aż zaczynie brązowieć. Dodać 2 grillowane kiełbasy albo plastry kiełbaski wieprzowe i smażyć na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, by obrumienić z obu stron. Posypać połową pietruszki i podsmażyć ok. dwie minuty, następnie wlać mieszankę jajeczną na patelnię. Smażyć na dużym ogniu. Gdy jajko w całości się zetnie, nałożyć na talerze. Wierzch udekorować plastrami pomidora, szczyptą soli i resztą pietruszki.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze