1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Zdrowie
  4. >
  5. Ryba ze słoika

Ryba ze słoika

1. Cebulę kroimy w  cienkie krążki i  smażymy ok. 4 minut na rozgrzanej oliwie na złoto.

2. Równolegle w  oddzielnym garnku doprowadzamy do wrzenia cukier, ocet i wodę razem z  liśćmi laurowymi i  zielem angielskim. Łączymy z  cebulą w  oliwie.

3. Polędwicę z  dorsza dokładnie osuszamy, solimy i  panierujemy w  rozmąconym jajku oraz  mące. Smażymy na złoto na rozgrzanej oliwie. Wkładamy do słoika i  zalewamy marynatą. Trzymamy w  lodówce.

Składniki
Na 4 porcje:

Dorsz:

200 g polędwicy z  dorsza 1 jajo 45 g mąki 2 łyżki oliwy

Marynata:

5 łyżek oliwy 140 g białej cebuli 2 liście laurowe 2 owoce ziela angielskiego 50 ml octu winnego 100 ml wody 50 g cukru sól

Czas przygotowania: 25 minut + 8 godzin na marynowanie

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze