Relacje Ekspert ujawnia: 5 rzeczy, które najszczęśliwsze pary robią dla frajdy. Nie kosztują ani grosza
Spotkania Pedro Pascal nie daje się wtłoczyć w szufladę toksycznej męskości. Na czym polega fenomen jego popularności?
Wywiady „Niemożliwe, że się nie da”. Rozmowa z Joanną Zboch, kolejną bohaterką w cyklu „Szkoła Liderek”
Filmy Na ten mroczny thriller psychologiczny czekają miliony. Jest zwiastun ekranizacji bestsellera z Sydney Sweeney i Amandą Seyfried
Kultura Albert Einstein i jego 20 najcenniejszych cytatów. Są pełne mądrości życiowej – nie książkowej
Filmy „Franz Kafka” Agnieszki Holland polskim kandydatem do Oscara. „Mistrzowski portret siły twórczej legendarnego pisarza”
Moda Nowy panteon mody: Chanel, Gucci, Balenciaga i reszta. Kto przejmuje stery w najważniejszych domach mody świata?
Moda „Cotswolds chic” zamiast paryskiego minimalizmu. Tej jesieni to angielska wieś inspiruje świat mody
Perfumy Perfumy na jesień 2025 o zapachu wanilii i karmelu – 5 zmysłowych kompozycji, które pachną jak jesienny comfort food
Perfumy Perfumy do biura, które pomogą ci zrobić dobre wrażenie. 7 dyskretnych i eleganckich zapachów z klasą
WIDEO „Co cztery głowy, to nie dwie". Jak wyglądają związki poliamoryczne i czy można kochać więcej niż jedną osobę? | „Rób to bez presji”, s. 2, odc. 5
WIDEO „Czasem w Warszawie nie odróżniam tygodnia od tygodnia”. Łukasz Nowicki o podróżach wewnętrznych | „Mężczyzna jest człowiekiem”, odc. 4
WIDEO „Czego taka 20-latka może mnie nauczyć?”. Dr Tomasz Markiewka i Róża Szafranek o tym, czemu firmy boją się dojrzałych pracowników | „zaTASKowani 2”, odc. 6
WIDEO „Ludzie to nie fast foody. Trzeba sobie dawać czas”. Dr Agnieszka Kozak o tym, co jest naszym neurologicznym paliwem | „Bliski kadr”, odc. 12
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Ciastko lawa z chili Kuchnia Ciastko lawa z chili bon.appetit.malgorzaty 29 kwietnia 2013 Składnikimasło 6 daggorzka czekolada 3/4 tabliczkicukier puder 1/2 szklanki 2 jajka + żółtko całe jajka-2 szt. + 1 żółtkomąka tortowa 3 łyżki chili w proszku 2 szczyptySposób przygotowaniaCzekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Pamiętajmy by salaterka nie dotykała wrzącej wody. Dwa jajka i dodatkowe żółtko ucieramy mikserem z cukrem. Do żółtek wlewamy bardzo wolno czekoladę i wsypujemy przesianą mąkę, oraz chili następnie delikatnie mieszamy i przelewamy do wysmarowanych masłem kokilek.Moje foremki miały 8 cm średnicy. Piekłam w 190 stopniach z termoobiegiem 11 minut. Następną porcję piekłam 9 minut i było zbyt rzadkie. Ciasteczko posypujemy cukrem pudrem. Podsumowanie przepisuMoje pierwsze Fondant au chocolat, czyli ciastko - lawa, to nic innego jak przepyszne czekoladowe ciastko z płynnym środkiem. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama