22 kwietnia możecie dowiedzieć się wszystkiego o serach!
Multijęzykowa szkoła gotowania food for friends oraz Bagno food&wine prezentują: slowfoodowa FETA SEROWA Gieno Mientkiewicz – autor terminu „polskie sery zagrodowe”, rzecznik i promotor lokalnych producentów, Krzysztof Kolumb polskiego serowarstwa, działacz Slow Food Polska Barbara Żeliszczak – strażniczka polskiej tradycji serowarskiej, prezes Stowarzyszenia „Macierzanka”, od lat dbająca o pierwszorzędną jakość serów z Wiżajn, działaczka Slow Food Vigrensis Polska David Gaboriaud – paryski pasjonat zdrowej kuchni, od 10 lat żyje w Alpach, gdzie zgłębia tajniki serowarstwa i francuskiej kuchni regionalnej, działacz fundacji Slow Food Youth, założyciel innowacyjnej inicjatywy kulinarnej „After Work”, wykładowca unikatowej, multijęzykowej szkoły gotowania food for friends Alfredo Boscolo – smakosz i znawca serów, niestrudzony propagator włoskiej tradycji kulinarnej i jej specjałów na ziemiach polskich, współodpowiedzialny za niecodzienny projekt kulinarny „Kuchnia Dantego” Iza Kamińska – filolog, tłumacz, wykładowca, autor podręczników, redaktor portalu o winach Winicjatywa, właściciel Winebaru Bardeaux w Cudzie nad Wisłą Joanna Kołodziejczak – miłośniczka dobrego jedzenia i win, pomysłodawczyni powiślańskiej inicjatywy „Wina nad Wisłą”, zakochana w winiarskiej Kampanii, wraz z Izą Kamińską prowadzi Winebar Bardeaux w Cudzie nad Wisłą Robert Komosa/WinKolekcja – pasjonat wina, sommelierski doradca, zwolennik naturalnej żywności, uwielbia opowiadać o winie, rozwiewać wszelkie związane z nim wątpliwości/mity/