„Jak smakuje rok” Marcina Molika to książka, dzięki której będziecie mogli rozsmakować się w sezonowej kuchni - niekoniecznie tak oczywistej, jak może się to wydawać.
W książce znajdziecie wiele niezwykłych przepisów na bazie sezonowych, lokalnych produktów. Każdy z nich opisany jest indeksem glikemicznym, a także opatrzony komentarzem dietetyczki, Katarzyny Błażejewskiej-Stuhr.
Katarzyna Błażejewska-Stuhr i Marcin Molik - autorzy książki "Jak smakuje rok", fot. Artur Winiarski, materiały prasowe Wydawnictwa Zwierciadło
Co poprawia nastrój w chłodny, jesienny wieczór lepiej niż gulasz z warzyw korzeniowych lub pieczona wołowina z aksamitnym purée z selera? Zima z kolei niesie ze sobą ponure widoki i porywające wiatry, ale również zapowiada początek sezonu truflowego...
W książce znajdziecie m.in. przepis na ptasie mleczko z dyni, świąteczne śledzie w wiśniówce, chłodnik z malin, ramen z podgrzybkami i wiele innych.
Książka "Jak smakuje rok" autorstwa Marcina Molika
Premiera "Jak smakuje rok" już 11 września!
Książka będzie dostępna .