Przygotuj swój organizm na chłodniejsze dni

Fot. IStock

Zatrzymaj w sobie dziecięcą radość Złotej Polskiej Jesieni.

Na nowo gości piękne słońce i przyjemna temperatura, jednak warto przygotować się na  jesienne słoty i już niebawem, zimowe temperatury.

Aby nasz organizm był odporny na nagłe zmiany temperatury, silne wiatry i zimne deszcze, musimy zatroszczyć się o niego od wewnątrz.

Odpowiednio dobrane posiłki sprawią, że dostarczymy sobie takich wartości odżywczych, które zapewnią nam siłę i zdrowie na cały sezon.

Odkryj z nami wyborną Słoweńską Zupę Chrzanową, która jest bardzo prosta w przygotowaniu, znacząco podnosi odporność i dostarczy Ci niepowtarzalnych doznań smakowych.

Składniki na 4 porcje:
1 łyżka masła

1 cebula

1 marchewka

1 pałeczka selera naciowego

50 g kalarepy

1/2 średniej pietruszki

2 ziemniaki

4 ząbki czosnku

1 jabłko

2 duże łyżki chrzanu

1,2 litra wody

sól do smaku

Sposób przygotowania: 

Cebulę drobno szatkujemy, a czosnek wyciskamy. Selera i pietruszkę kroimy w plasterki, a kalarepę, jabłko i ziemniaki – w małą kostkę. Do garnka na rozgrzane masło wrzucamy cebulę i czosnek i podsmażamy 3–4 minuty. Dolewamy wodę i wrzucamy selera, pietruszkę, kalarepę, ziemniaki i jabłko. Gotujemy 15 minut. Dodajemy chrzan i całą zupę miksujemy. Solimy do smaku.

Zobacz przepis na inną fantastyczną zupę!

Jeżeli chcesz poznać ZUPY MOC, przyrządzić nowatorskie kompozycje pełne uodparniających, regenerujących  czy odchudzających właściwości, zamów książkę Moniki Mrozowskiej  w cenie specjalnej.

Książka dostępna w e-sklepie oraz w dobrych księgarniach

O Autorce:

Monika Mrozowska

Aktorka, wegetarianka, propagatorka zdrowego, ekologicznego odżywiana. Z pasją angażuje się w akcje prozdrowotne, przede wszystkim związane z edukacją żywieniową. Autorka i współautorka książek kulinarnych – m.in. Zupy MocSłodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie, Ekologiczna, Ekonomiczna Kuchnia. Współautorka książek: Uczta dla dwojga, Uczta dla maluszka.