Wprawdzie na nowo gości złota polska jesień, jednak warto przygotować nasz organizm na nagłą zmianę temperatury, jesienne słoty i już niedługo zimowe temperatury.
Zatrzymaj w sobie dziecięcą radość Złotej Polskiej Jesieni.
Na nowo gości piękne słońce i przyjemna temperatura, jednak warto przygotować się na jesienne słoty i już niebawem, zimowe temperatury.
Aby nasz organizm był odporny na nagłe zmiany temperatury, silne wiatry i zimne deszcze, musimy zatroszczyć się o niego od wewnątrz.
Odpowiednio dobrane posiłki sprawią, że dostarczymy sobie takich wartości odżywczych, które zapewnią nam siłę i zdrowie na cały sezon.
Odkryj z nami wyborną Słoweńską Zupę Chrzanową, która jest bardzo prosta w przygotowaniu, znacząco podnosi odporność i dostarczy Ci niepowtarzalnych doznań smakowych.
Składniki na 4 porcje:
1 łyżka masła
1 cebula
1 marchewka
1 pałeczka selera naciowego
50 g kalarepy
1/2 średniej pietruszki
2 ziemniaki
4 ząbki czosnku
1 jabłko
2 duże łyżki chrzanu
1,2 litra wody
sól do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę drobno szatkujemy, a czosnek wyciskamy. Selera i pietruszkę kroimy w plasterki, a kalarepę, jabłko i ziemniaki – w małą kostkę. Do garnka na rozgrzane masło wrzucamy cebulę i czosnek i podsmażamy 3–4 minuty. Dolewamy wodę i wrzucamy selera, pietruszkę, kalarepę, ziemniaki i jabłko. Gotujemy 15 minut. Dodajemy chrzan i całą zupę miksujemy. Solimy do smaku.
Zobacz przepis na inną fantastyczną zupę!
Jeżeli chcesz poznać
ZUPY MOC, przyrządzić nowatorskie kompozycje pełne uodparniających, regenerujących czy odchudzających właściwości, zamów książkę Moniki Mrozowskiej w cenie specjalnej.
Książka dostępna w e-sklepie oraz w dobrych księgarniach
Monika Mrozowska
Aktorka, wegetarianka, propagatorka zdrowego, ekologicznego odżywiana. Z pasją angażuje się w akcje prozdrowotne, przede wszystkim związane z edukacją żywieniową. Autorka i współautorka książek kulinarnych – m.in.
Zupy Moc,
Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie, Ekologiczna, Ekonomiczna Kuchnia. Współautorka książek:
Uczta dla dwojga, Uczta dla maluszka.