500 gramów chudej, rozdrobnionej wołowiny, 6 cienko posiekanych wiosennych cebulek, 50 gramów startego sera cheddar, Sos Heinz Chilli, 2 łyżeczki suszonego oregano, zmiażdżony ząbek czosnku, świeżo zmielony czarny pieprz, 4 plastry pomidora, 4 trójkątne plastry sera cheddar, 2 przekrojone bułki do hamburgerów, sos czosnkowy Heinz i ketchup łagodny Heinz do smaku, sól, mix liści sałaty oraz cienkie plastry wiosennej cebulki do dekoracji
W dużej misce połącz wołowinę, posiekaną cebulkę, starty ser, Heinz Sos Chilli, oregano, czosnek i przyprawy do smaku. Uformuj mieszankę w 4 kółka o średnicy5 cm. Zakryj i włóż do lodówki na 1 godzinę. Umieść hamburgery na rozgrzanym grillu i smaż przez około 12-15 minut, od czasu do czasu obracając aż się przyrumienią. Włóż w bułki, udekoruj plastrami sera i warzywami. Jako dodatek zaproponuj gościom do wyboru sos czosnkowy oraz ketchup Heinz.