Psychologia Budzisz się w środku nocy? To przez te 3 myśli – sprawdź, jak je uciszyć i wreszcie się wyspać
Psychologia Alfabet emocji: Lęk. „Paradoksalnie, to dzięki niemu trzymamy się życia” – przekonuje Joanna Flis
Wychowanie Holendrzy wychowują najszczęśliwsze dzieci na świecie. Stosują jedną zasadę, która rodzicom z innych krajów jest obca
Spotkania 90 prywatnych odrzutowców, megajachty i Wenecja na wyłączność. Jak ślub Jeffa Bezosa obnaża hipokryzję, w której wszyscy żyjemy
Seriale Netflix kręci serial inspirowany „Lalką” Bolesława Prusa. Reżyser „Kosa” pokaże ją tak, jak jeszcze nigdy jej nie widzieliśmy
Filmy „Tajny agent” na otwarcie, „Łobuz” na zakończenie. Tak prezentuje się program tegorocznych Nowych Horyzontów
Moda Minimalizm i swobodna elegancja. 4 letnie stylizacje Julianne Moore, które zainspirują nie tylko kobiety 50+
Uroda Pielęgnacja dla leniwych, komfort w menopauzie i produkty wspierające układ nerwowy. Oto najgorętsze trendy beauty 2025 wg raportu Zalando
Perfumy Perfumy na lato dla minimalistki. 7 eleganckich kompozycji, w których będziesz czuła się czysto i świeżo
WIDEO „Mam lustro, które mnie wyszczupla i gwarantuje dobry humor”. Łukasz Nowicki o fatshamingu i psychoterapii | „Mężczyzna jest człowiekiem”, odc. 3
WIDEO „Wewnętrzny krytyk to najczęściej sadysta”. Jak sobie nie dowalać? | „Niezbędnik nowoczesnej dziewczyny”, odc. 4
WIDEO „Chodzę na bazarek, żeby się odstresować”. AbradAb i Bartek Młynarski o byciu kolesiem po czterdziestce | „zaTASKowani 2”, odc. 1
WIDEO „Opuszczanie deski to najczęstszy temat w gabinecie”. O szarej strefie w monogamii | „Rób to bez presji”, s. 2, odc. 1
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > tarta z serem mascarpone i malinami Kuchnia tarta z serem mascarpone i malinami Dagmara Kolberg 24 kwietnia 2013 Składnikimąka pszenna 500 gcukier 3 łyżkisól szczyptamasło 250 g zimnegojajko kurze 1 dużeolej 2 łyżkibiała czekolada 1 tabliczkaser mascarpone 250 gmaliny świeże 200 gSposób przygotowania Formę na tarte smarujemy grubo masłem. Nagrzewamy piekarnik na 190 stopni. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, cukier oraz pokrojone w kostkę masło. Miksujemy mikserem. Dodajemy jajko i ugniatamy ciasto. Na blacie posypanym mąką wałkujemy ciasto i przenosimy je do formy na tartę. Robimy dziurki w cieście widelcem lub patyczkiem do szaszłyka i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez około 25 minut. Po 15 minucie pieczenia zmniejszamy temperaturę do 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika ciasta, zabieramy się za robienie masy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę,stopniowo dodając serek mascarpone, uważając aby nie powstały grudki. Tak wykonaną masę wylewamy na ostudzone ciasto. Posypujemy malinami i chwilę czekamy aż masa będzie zimna. Wkładamy do lodówki na 3 godziny. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Masz więcej niż 35 lat? Lepiej ogranicz ten produkt w diecie – nawet dwukrotnie zwiększa ryzyko demencji
Tak możesz uchronić swoje dziecko przed chorobami przewlekłymi. Naukowcy powiązali gorsze zdrowie z jednym produktem spożywczym
Włoska kuchnia z polskim twistem. Ewa Szczęsna, znana influencerka kulinarna, zdradza sekrety swojej kuchni
Przepis na doskonałość. Zofia Cudny, autorka bloga Make Cooking Easier, zdradza sekrety kuchni francuskiej
Comfort food wyklucza stres wokół jedzenia, to ważne w czasach dietetycznych obsesji – podkreśla współautor książki „Ottolenghi kojąco”
Już nie pistacja ani matcha. Najmodniejsze smaki 2025 roku są słodkie jak ulepek i zaskakująco proste