Relacje Ekspert ujawnia: 5 rzeczy, które najszczęśliwsze pary robią dla frajdy. Nie kosztują ani grosza
Psychologia „Robienie rzeczy wbrew sobie, wbrew naturalnej energii jest wypalające”. Rozmowa z Dominikiem Juszczykiem, trenerem Instytutu Gallupa
Wywiady „Niemożliwe, że się nie da”. Rozmowa z Joanną Zboch, kolejną bohaterką w cyklu „Szkoła Liderek”
Spotkania „Ożeń się z kobietą, która jest od ciebie inteligentniejsza”. Oto 5 sławnych par, które są dowodem, że ta rada ma sens
Spotkania Cillian Murphy wyznaje: „Mam ROMO”. Co to właściwie znaczy? To zjawisko zrozumie wielu introwertyków
Seriale On ją kocha, a ona z innym. Dlaczego milenialsi mają obsesję na punkcie serialu „Tego lata stałam się piękna”?
Filmy „Franz Kafka” Agnieszki Holland polskim kandydatem do Oscara. „Mistrzowski portret siły twórczej legendarnego pisarza”
Seriale Emmy 2025: noc debiutantów i historycznych zwycięstw. Oto lista wygranych i najważniejsze momenty gali
Moda Nowy panteon mody: Chanel, Gucci, Balenciaga i reszta. Kto przejmuje stery w najważniejszych domach mody świata?
Moda „Cotswolds chic” zamiast paryskiego minimalizmu. Tej jesieni to angielska wieś inspiruje świat mody
Perfumy Perfumy na jesień 2025 o zapachu wanilii i karmelu – 5 zmysłowych kompozycji, które pachną jak jesienny comfort food
Perfumy Perfumy do biura, które pomogą ci zrobić dobre wrażenie. 7 dyskretnych i eleganckich zapachów z klasą
WIDEO „Co cztery głowy, to nie dwie". Jak wyglądają związki poliamoryczne i czy można kochać więcej niż jedną osobę? | „Rób to bez presji”, s. 2, odc. 5
WIDEO „Czasem w Warszawie nie odróżniam tygodnia od tygodnia”. Łukasz Nowicki o podróżach wewnętrznych | „Mężczyzna jest człowiekiem”, odc. 4
WIDEO „Czego taka 20-latka może mnie nauczyć?”. Dr Tomasz Markiewka i Róża Szafranek o tym, czemu firmy boją się dojrzałych pracowników | „zaTASKowani 2”, odc. 6
WIDEO „Ludzie to nie fast foody. Trzeba sobie dawać czas”. Dr Agnieszka Kozak o tym, co jest naszym neurologicznym paliwem | „Bliski kadr”, odc. 12
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > tarta z serem mascarpone i malinami Kuchnia tarta z serem mascarpone i malinami Dagmara Kolberg 24 kwietnia 2013 Składnikimąka pszenna 500 gcukier 3 łyżkisól szczyptamasło 250 g zimnegojajko kurze 1 dużeolej 2 łyżkibiała czekolada 1 tabliczkaser mascarpone 250 gmaliny świeże 200 gSposób przygotowania Formę na tarte smarujemy grubo masłem. Nagrzewamy piekarnik na 190 stopni. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, cukier oraz pokrojone w kostkę masło. Miksujemy mikserem. Dodajemy jajko i ugniatamy ciasto. Na blacie posypanym mąką wałkujemy ciasto i przenosimy je do formy na tartę. Robimy dziurki w cieście widelcem lub patyczkiem do szaszłyka i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez około 25 minut. Po 15 minucie pieczenia zmniejszamy temperaturę do 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika ciasta, zabieramy się za robienie masy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę,stopniowo dodając serek mascarpone, uważając aby nie powstały grudki. Tak wykonaną masę wylewamy na ostudzone ciasto. Posypujemy malinami i chwilę czekamy aż masa będzie zimna. Wkładamy do lodówki na 3 godziny. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Hedonistyczny, inspirujący, pełen kontrastów. Żeby zrozumieć Mediolan, trzeba się w nim choć raz zagubić