Słoneczne poranki zapowiadają energetyczny nastrój i wyjątkowy dzień.
Wymuszają większą śniadaniową kreatywność i niestandardowe menu.
Plan jest taki, żeby celebrować te ranne chwile i cieszyć się z każdego drobiazgu.
Dać sobie czas na leniwe gesty i chaotyczne myśli.
Wystawiać twarz do słońca i nie być ,odtąd dotąd'.
Skreślić kilka przykrych obowiązków z kalendarza i wpisać spacer w parku.
Posłać usmiech w kierunku kwiatów i pomarzyć o niebieskich migdałach.
Zjeść słodkie śniadanie!|Słoneczne poranki zapowiadają energetyczny nastrój i wyjątkowy dzień.
Wymuszają większą śniadaniową kreatywność i niestandardowe menu.
Plan jest taki, żeby celebrować te ranne chwile i cieszyć się z każdego drobiazgu.
Dać sobie czas na leniwe gesty i chaotyczne myśli.
Wystawiać twarz do słońca i nie być ,odtąd dotąd'.
Skreślić kilka przykrych obowiązków z kalendarza i wpisać spacer w parku.
Posłać usmiech w kierunku kwiatów i pomarzyć o niebieskich migdałach.
Zjeść słodkie śniadanie!|Słoneczne poranki zapowiadają energetyczny nastrój i wyjątkowy dzień.
Wymuszają większą śniadaniową kreatywność i niestandardowe menu.
Plan jest taki, żeby celebrować te ranne chwile i cieszyć się z każdego drobiazgu.
Dać sobie czas na leniwe gesty i chaotyczne myśli.
Wystawiać twarz do słońca i nie być ,odtąd dotąd'.
Skreślić kilka przykrych obowiązków z kalendarza i wpisać spacer w parku.
Posłać usmiech w kierunku kwiatów i pomarzyć o niebieskich migdałach.
Zjeść słodkie śniadanie!
Ciasto z ananasem
Składniki
- ananas w kawałkach z puszk 300 g
- syrop ananasowy 3 łyżki
- masło 200 g
- cukier 100 g
- jajka 3 sztuki
- proszek do pieczenia eko 15 g
- cukier puder do posypania
- mąka 400 g
Sposób przygotowania
- Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C.
- Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy kolejno jajka, a potem syrop ananasowy. Mieszamy.
- Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy masę jajeczną. Mieszamy i dodajemy kawałki ananasa.
- Ciasto przekładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika i po 20 minutach przykrywamy folią aluminiową.
- Pieczemy dalej ok . 40 minut. Sprawdzamy patyczkiem, czy środek nie jest płynny ( jeżeli jest, dopiekamy ciasto jeszcze kilka minut) i wyjmujemy z piekarnika.
- Zostawiamy na 5 minut, wykładamy je z formy na kratkę i studzimy.
- Posypujemy cukrem pudrem.