Składniki
- • Międzybrodzki Makaron ryż (z semoliny) 250 g
- marchewka 2 sztuki
- seler 1 sztuka
- por 1 sztuka
- szczypior ½ pęczka
- czosnek 4 ząbki
- natka pietruszki ½ pęczka
- oliwa z oliwek 2 łyżki
- sól, pieprz, sos sojowy do smaku.
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Warzywa należy obrać, umyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Część warzyw lekko podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w plasterki czosnek, Międzybrodzki Makaron ryż i pokrojoną natkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego i jeszcze przez chwilę podsmażyć. Gotową potrawę wyłożyć na talerze, a obok położyć resztę surowych warzyw i posypać szczypiorkiem. Smacznego!