1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Makaron „Ryż” z julien

Makaron „Ryż” z julien

Składniki
  • • Międzybrodzki Makaron ryż (z semoliny) 250 g
  • marchewka 2 sztuki
  • seler 1 sztuka
  • por 1 sztuka
  • szczypior ½ pęczka
  • czosnek 4 ząbki
  • natka pietruszki ½ pęczka
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • sól, pieprz, sos sojowy do smaku.
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Warzywa należy obrać, umyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Część warzyw lekko podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w plasterki czosnek, Międzybrodzki Makaron ryż i pokrojoną natkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego i jeszcze przez chwilę podsmażyć. Gotową potrawę wyłożyć na talerze, a obok położyć resztę surowych warzyw i posypać szczypiorkiem. Smacznego!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze