„Niechaj pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem” – Hipokrates

Tradycyjna Medycyna Chińska przypisuje dietetyce 70 % siły leczenia – potwierdzając, że to co jemy ma zasadniczy wpływ na naszą witalność, odporność, kondycję, urodę, sprawność – ogólnie zdrowie fizyczne i psychiczne. Sposób w jaki się odżywiamy wpływa nawet na decyzje jakie podejmujemy. Warsztaty organizowane przez Centrum Medycyny Zintegrowanej pozwalają poznać sprawdzoną przez tysiąclecia wiedzę o odżywianiu, wręcz zanurzać się w bogactwie smaków, aromatów, kolorów i konsystencji zdrowych i pożywnych potraw.

Centrum Medycyny Zintegrowanej zaprasza na odbywające się cyklicznie spotkania „Przy stole”, na których karmimy się wiedzą, rozkoszujemy jedzeniem oraz dzielimy przepisami i doświadczeniem.

Odkrywamy najprawdziwsze cuda w warzywniaku, zgłębiamy opisane przez klasyczną wiedzę, właściwości lecznicze warzyw, zbóż, owoców i ziół. Ucząc się rozpoznawać sygnały z ciała, rozumieć nasze indywidualne potrzeby żywieniowe doskonalimy się w sztuce pielęgnowania zdrowia oraz zaawansowanej profilaktyki przeziębień, infekcji, alergii, depresji, nadwagi…

Czerpiąc inspirację z holistycznej idei Tradycyjnej Medycyny Chińskiej pogłębiamy zrozumienie współgrania czynników środowiskowych z naszymi genami, witalnością, temperamentem, płcią, wiekiem, kondycją psychiczną, poziomem świadomości oraz z codziennymi decyzjami, w tym zwyczajami żywieniowymi, rodzajem i nasileniem podejmowanej aktywności fizycznej, charakterem pracy itp.

Na warsztaty pełne inspiracji, przepisów i praktycznych porad zaprasza „smakowicie” psychodietetyk, specjalista dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej Teresa Majewska.

Terminy najbliższych warsztatów jesiennych:

27 października 2018 (sobota)

17 listopada 2018 (sobota)

8 grudnia 2018 (sobota)

Zapraszamy na https://zintegrowanamedycyna.pl/warsztaty