1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kultura
  4. >
  5. II Warszawski Festiwal Kulinarny: Strefa SENSu i Zwierciadła 

II Warszawski Festiwal Kulinarny: Strefa SENSu i Zwierciadła 

Wydawnictwo Zwierciadło serdecznie zaprasza na II Warszawski Festiwal Kulinarny!

Wydawnictwo Zwierciadło serdecznie zaprasza na II Warszawski Festiwal Kulinarny podczas którego odbędą się m.in.: 

SOBOTA 

  • pokaz kulinarny Karoliny i Macieja Szaciłło pt. "Jedzenie które poprawia nastrój", podczas którego autorzy zaprezentują dania z ich najnowszej książki. Autorzy pokażą, jak korzystając z wielu naturalnych narzędzi (m.in. przypraw) powrócić do równowagi. godz. 12:00, wstęp wolny
  • Wykład Katarzyny Błażejewskiej-Stuhr pt. "Jeść jak król" godz. 18:00, wstęp wolny
  • Wykład Hanny Stolińskiej Fiedorowicz pt. "O umiarkowanym jedzeniu i piciu". Będzie m.in. o tym jak odżywiać się na co dzień, by jak najdłużej cieszyć się zdrowiem i radością jedzenia. Czy zdrowe odżywianie w XXI wieku jest trudne? Czym jest dieta oparta na nieprzetworzonych produktach pochodzenia roślinnego? godz 18:20, wstęp wolny
NIEDZIELA 
  • warsztaty kulinarne z Jolantą Naklicką-Kleser. Będziecie mieli okazję samodzielnie przygotować kiszonki wg przepisów z książki "Zdrowe przetwory", a słoiczki zabrać do domu. NIEDZIELA, godz. 12:00.

Uwaga! Na warsztaty obowiązują zapisy. Formularz zapisu znajdziecie tutaj:  

Zapraszamy także do strefy Zwierciadła i SENSu w której kupicie wszystkie książki z rabatem 25%.

Pełny program Festiwalu na stronie wydarzenia: 

Tym razem hasłem przewodnim Festiwalu będzie wezwanie „Królewski stół” – pragniemy, aby jedzenie godne króla zagościło na naszych codziennych stołach.

Warszawski Festiwal Kulinarny łączy idee festiwalu, targów i konferencji z dobrym jedzeniem w roli głównej. Będzie promował idee związane z równoważonym rozwojem, bezpieczeństwem żywnościowym i sprawiedliwym handlem.

II edycja Festiwalu przyczyni się do poszerzenia wiedzy dotyczącej kulinarnych korzeni kuchni polskiej, a także warszawskiej. Odkryjemy tajemnice królewskiego stołu oraz Warszawy dwudziestolecia międzywojennego. Będziemy rozmawiali o tym, jak historyczne zwyczaje żywieniowe inspirują nas dziś

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze