Psychologia Jak odpuścić i odnaleźć wewnętrzną harmonię? 3 proste nawyki ludzi, którzy emanują spokojem
Psychologia „Robienie rzeczy wbrew sobie, wbrew naturalnej energii jest wypalające”. Rozmowa z Dominikiem Juszczykiem, trenerem Instytutu Gallupa
Psychologia „Pogubienie, dezorientacja, brak celu – to generuje męski ból”. O tym, jakiego mężczyzny potrzebuje dzisiejszy świat, rozmawiamy z psychologiem
Spotkania Pedro Pascal nie daje się wtłoczyć w szufladę toksycznej męskości. Na czym polega fenomen jego popularności?
Wywiady „Niemożliwe, że się nie da”. Rozmowa z Joanną Zboch, kolejną bohaterką w cyklu „Szkoła Liderek”
Seriale On ją kocha, a ona z innym. Dlaczego milenialsi mają obsesję na punkcie serialu „Tego lata stałam się piękna”?
Filmy Święto Kina już w najbliższy weekend. Bilety na seanse za 14 zł w ponad 250 kinach w całej Polsce
Moda Nowy panteon mody: Chanel, Gucci, Balenciaga i reszta. Kto przejmuje stery w najważniejszych domach mody świata?
Moda „Cotswolds chic” zamiast paryskiego minimalizmu. Tej jesieni to angielska wieś inspiruje świat mody
Perfumy Perfumy na jesień 2025 o zapachu wanilii i karmelu – 5 zmysłowych kompozycji, które pachną jak jesienny comfort food
Perfumy Perfumy do biura, które pomogą ci zrobić dobre wrażenie. 7 dyskretnych i eleganckich zapachów z klasą
Horoskop 5 znaków powinno zaryzykować w miłości. 3 muszą spojrzeć w głąb siebie. Horoskop miłosny na październik 2025
Horoskop Rozumieją i czują więcej niż inni. To 3 najbardziej empatyczne znaki zodiaku, które mają dar uzdrawiania ran emocjonalnych
WIDEO „Co cztery głowy, to nie dwie". Jak wyglądają związki poliamoryczne i czy można kochać więcej niż jedną osobę? | „Rób to bez presji”, s. 2, odc. 5
WIDEO „Czasem w Warszawie nie odróżniam tygodnia od tygodnia”. Łukasz Nowicki o podróżach wewnętrznych | „Mężczyzna jest człowiekiem”, odc. 4
WIDEO „Czego taka 20-latka może mnie nauczyć?”. Dr Tomasz Markiewka i Róża Szafranek o tym, czemu firmy boją się dojrzałych pracowników | „zaTASKowani 2”, odc. 6
WIDEO „Ludzie to nie fast foody. Trzeba sobie dawać czas”. Dr Agnieszka Kozak o tym, co jest naszym neurologicznym paliwem | „Bliski kadr”, odc. 12
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Krem z pieczonych pomidorów natchniony pomarańczą Kuchnia Krem z pieczonych pomidorów natchniony pomarańczą bon.appetit.malgorzaty 19 kwietnia 2013 Składnikidojrzałe pomidory 1 kgbulion warzywny 0,7 lczosnek polski cała główkaświeży sok z pomarańczy 1 szt. pomarańczyoliwa z oliwek do pieczeniaświeży tymianek 1 gałązkaświeży rozmaryn 1 gałązkasuszona bazylia 1 łyżeczkasól, pieprz do smakuser pleśniowy z zielona plesnią 1 szt.świeża bazylia do dekoracji Sposób przygotowaniaPomidory myjemy, osuszamy i przekrawamy na ósemki. Blasze do pieczenia naoliwiamy oliwą. Kładziemy na niej pomidory i posypujemy je ziołami: tymiankiem, rozmarynem oraz bazylią. Ścinamy wierzch z całej główki czosnku (jak czosnek się upiecze łatwo będzie wycisnąć czosnek). Pieczemy około godziny w 160 stopniach C. Aż pomidorki się pomarszczą. Następnie studzimy pomidory a potem zdejmujemy z nich skórki. Do gotującego bulionu dodajemy obrane pomidory, zioła oraz wyciskamy upieczony czosnek. Chwilę gotujemy wszystko razem a potem miksujemy w blenderze. Dodajemy sok z pomarańczy. Zupę dekorujemy świeżą bazylią. Zupę podajemy z serem pleśniowym. W razie konieczności doprawiamy wg siebie. Niebo w gębie!Podsumowanie przepisuZupa z pieczonych pomidorów ma całkiem inny smak niż krem ze świeżych pomidorów. Warto wypróbować szczególnie z ulubionym serem pleśniowym. Sok z pomarańczy nadaje zupie rześkości. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Hedonistyczny, inspirujący, pełen kontrastów. Żeby zrozumieć Mediolan, trzeba się w nim choć raz zagubić