1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Wyśmienite muffinki cytrynowe z truskawką

Składniki
  • mąka 2 szklanki
  • cukier 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczk
  • sól 1/2 łyżeczki
  • wiórki kokosowe 3 łyżki
  • sok i skórka otarta z cytryny 1 szt
  • mleko 1/2 szklanki
  • olej rzepakowy 1/2 szklanki
  • jajka 2 sztuki
  • truskaki 20-30 sztuk
Sposób przygotowania

Piekarnik nastaw na 180 stopni. Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na 4 części. W jednej misce wymieszaj ze sobą mąkę, cukier, proszek do pieczenia, oraz sól i wiórki. Wszystko dokładnie wymieszaj. W drugiej misce roztrzep widelcem jajka, dolej olej i mleko, sok i skórkę z cytryny i wymieszaj. wlej mokre składniki do sypkich i mieszaj do połączenia się składników. Napełnij foremki do połowy, a następnie wkładaj po 4-6 cząstek truskawki. Piecz około 30 minut, "do suchego patyczka"

Podsumowanie przepisu
Najlepsze babeczki jakie w życiu jadłam

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze