Składniki
- mąka 2 szklanki
- cukier 1 szklanka
- proszek do pieczenia 1 łyżeczk
- sól 1/2 łyżeczki
- wiórki kokosowe 3 łyżki
- sok i skórka otarta z cytryny 1 szt
- mleko 1/2 szklanki
- olej rzepakowy 1/2 szklanki
- jajka 2 sztuki
- truskaki 20-30 sztuk
Sposób przygotowania
Piekarnik nastaw na 180 stopni. Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na 4 części. W jednej misce wymieszaj ze sobą mąkę, cukier, proszek do pieczenia, oraz sól i wiórki. Wszystko dokładnie wymieszaj. W drugiej misce roztrzep widelcem jajka, dolej olej i mleko, sok i skórkę z cytryny i wymieszaj. wlej mokre składniki do sypkich i mieszaj do połączenia się składników. Napełnij foremki do połowy, a następnie wkładaj po 4-6 cząstek truskawki. Piecz około 30 minut, "do suchego patyczka"
Podsumowanie przepisu
Najlepsze babeczki jakie w życiu jadłam