Relacje Ekspert ujawnia: 5 rzeczy, które najszczęśliwsze pary robią dla frajdy. Nie kosztują ani grosza
Spotkania Pedro Pascal nie daje się wtłoczyć w szufladę toksycznej męskości. Na czym polega fenomen jego popularności?
Wywiady „Niemożliwe, że się nie da”. Rozmowa z Joanną Zboch, kolejną bohaterką w cyklu „Szkoła Liderek”
Spotkania „Ożeń się z kobietą, która jest od ciebie inteligentniejsza”. Oto 5 sławnych par, które są dowodem, że ta rada ma sens
Filmy „Franz Kafka” Agnieszki Holland polskim kandydatem do Oscara. „Mistrzowski portret siły twórczej legendarnego pisarza”
Seriale Emmy 2025: noc debiutantów i historycznych zwycięstw. Oto lista wygranych i najważniejsze momenty gali
Moda Nowy panteon mody: Chanel, Gucci, Balenciaga i reszta. Kto przejmuje stery w najważniejszych domach mody świata?
Moda „Cotswolds chic” zamiast paryskiego minimalizmu. Tej jesieni to angielska wieś inspiruje świat mody
Perfumy Perfumy na jesień 2025 o zapachu wanilii i karmelu – 5 zmysłowych kompozycji, które pachną jak jesienny comfort food
Perfumy Perfumy do biura, które pomogą ci zrobić dobre wrażenie. 7 dyskretnych i eleganckich zapachów z klasą
WIDEO „Co cztery głowy, to nie dwie". Jak wyglądają związki poliamoryczne i czy można kochać więcej niż jedną osobę? | „Rób to bez presji”, s. 2, odc. 5
WIDEO „Czasem w Warszawie nie odróżniam tygodnia od tygodnia”. Łukasz Nowicki o podróżach wewnętrznych | „Mężczyzna jest człowiekiem”, odc. 4
WIDEO „Czego taka 20-latka może mnie nauczyć?”. Dr Tomasz Markiewka i Róża Szafranek o tym, czemu firmy boją się dojrzałych pracowników | „zaTASKowani 2”, odc. 6
WIDEO „Ludzie to nie fast foody. Trzeba sobie dawać czas”. Dr Agnieszka Kozak o tym, co jest naszym neurologicznym paliwem | „Bliski kadr”, odc. 12
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Korzenno-czekoladowy pół fondant, pół suflet Kuchnia Korzenno-czekoladowy pół fondant, pół suflet Sebastian Krawczyk 31 marca 2014 Składnikimasło 50gbiały cukier 135gczekolada (70 proc.) 210gciemny rum 2 łyżeczkimielony imbir 2 łyżeczkimielony cynamon 1 łyżeczkaekstrakt waniliowy 1 łyżeczkajaja (oddzielone białka od żółtek) 5 sztcukier puder do posypaniaSposób przygotowania Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Stop połowę masła i nasmaruj nim wnętrza 8 kokilek po 100 ml pojemności każda. Następnie obsyp je cukrem, tak żeby wewnątrz pokrył naczynka cienką warstwą. Roztop czekoladę z rumem, przyprawami, ekstraktem waniliowym i pozostałym masłem w dużej żaroodpornej misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Nie mieszaj, dopóki czekolada całkiem się nie rozpuści. Zdejmij z ognia, poczekaj, aż nieco ostygnie i wymieszaj dokładnie z żółtkami. W dużej, czystej misce ubij pianę z białek i pozostałego cukru na sztywno. Dołóż do mieszanki trochę czekolady, aby ją rozluźnić, a następnie wymieszaj delikatnie resztę, pomagając sobie dużą metalową łyżką. Przełóż masę do kokilek, tak żeby je w całości wypełnić. Wyrównaj wierzch nożem i umieść na blasze. Piecz dokładnie 11 min, tak żeby były płynne w środku. Po wyjęciu podawaj od razu posypane cukrem pudrem, najlepiej z dobrymi lodami waniliowym. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama