Psychologia Zwierzęta robią z nas ludzi. O pogłębiającym się zbliżeniu międzygatunkowym rozmawiamy z Martą Niedźwiecką
Praca Nie masz siły odpisywać na maile i brak ci motywacji, żeby dawać z siebie wszystko przez 8 godzin? Jesteś jedną z osób, które „marnieją” w pracy
Spotkania Jak opowiadać dziecku o końcu świata? Na to pytanie próbuje odpowiedzieć Tomasz Samojlik, naukowiec i autor książek przyrodniczych
Spotkania „Zaczynasz być wobec siebie zbyt krytyczna? Nie patrz dłużej w lustro, idź poćwiczyć albo zrób coś dobrego dla innych” – mówi Jennifer Garner
Spotkania Córka robotnika, która weszła do światowej elity tenisa. Historia Jadwigi Jędrzejowskiej, pierwszej polskiej finalistki Wimbledonu
Filmy Reżyserka „Saltburn” bierze się za klasykę literatury. Powstanie nowa adaptacja „Wichrowych Wzgórz”
REKLAMA Nowa kolekcja Re.Design od Reserved uwodzi lekkością i wyrafinowanym spojrzeniem na klasykę. Tak będziemy nosić się latem 2024
REKLAMA Jak dbać o ubrania, aby służyły latami? Dzięki tym sposobom skutecznie przedłużysz żywotność swojej garderoby
Włosy Włosy na wakacjach: fryzjerka wskazuje 3 czynności, które musisz zrobić przed urlopem, aby nie wrócić z suchymi i spłowiałymi pasmami
Styl Życia „Skupiając się na sukcesie, osiągnięciach i gromadzeniu rzeczy, zapomniałem o ludziach” – mówi Joshua Fields Millburn z duetu Minimalistów
Styl Życia Pałac Buckingham po raz pierwszy udostępnia zwiedzającym pomieszczenie za słynnym balkonem
WIDEO „Kultura i inne przyjemności”. O Festiwalu BNP Paribas Dwa Brzegi oraz o dzieleniu się własnym życiowym doświadczeniem rozmawiamy z Grażyną Torbicką
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. O syndromie DDA i lekceważeniu problemu alkoholowego przez polityków
WIDEO „W strefie komfortu”. „Jestem typem kierowniczki: zaradna i skuteczna”. Rozmowa z Magdaleną Boczarską
Przerwa na kawę z Kasią Miller „Przerwa na kawę z Kasią Miller”, sezon 5, odc. 2: Jak się nie dać obsesji piękna
Podcasty Podcast „Przerwa na kawę z Kasią Miller”, sezon 5, odc. 1: Coraz mniej iluzji. O plusach i minusach starzenia się
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Korzenno-czekoladowy pół fondant, pół suflet Kuchnia Korzenno-czekoladowy pół fondant, pół suflet Sebastian Krawczyk 31 marca 2014 Składnikimasło 50gbiały cukier 135gczekolada (70 proc.) 210gciemny rum 2 łyżeczkimielony imbir 2 łyżeczkimielony cynamon 1 łyżeczkaekstrakt waniliowy 1 łyżeczkajaja (oddzielone białka od żółtek) 5 sztcukier puder do posypaniaSposób przygotowania Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Stop połowę masła i nasmaruj nim wnętrza 8 kokilek po 100 ml pojemności każda. Następnie obsyp je cukrem, tak żeby wewnątrz pokrył naczynka cienką warstwą. Roztop czekoladę z rumem, przyprawami, ekstraktem waniliowym i pozostałym masłem w dużej żaroodpornej misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Nie mieszaj, dopóki czekolada całkiem się nie rozpuści. Zdejmij z ognia, poczekaj, aż nieco ostygnie i wymieszaj dokładnie z żółtkami. W dużej, czystej misce ubij pianę z białek i pozostałego cukru na sztywno. Dołóż do mieszanki trochę czekolady, aby ją rozluźnić, a następnie wymieszaj delikatnie resztę, pomagając sobie dużą metalową łyżką. Przełóż masę do kokilek, tak żeby je w całości wypełnić. Wyrównaj wierzch nożem i umieść na blasze. Piecz dokładnie 11 min, tak żeby były płynne w środku. Po wyjęciu podawaj od razu posypane cukrem pudrem, najlepiej z dobrymi lodami waniliowym. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?