Psychologia 2 toksyczne mity, które wpojono ci w dzieciństwie. To dlatego nie potrafisz zdrowo przeżywać emocji
Relacje Rób tak dalej, a twoje małżeństwo się rozpadnie. Te 11 zachowań to prawdziwi sabotażyści relacji
Psychologia To depresja czy dystymia – kiedy obniżony nastrój jest chorobą, a kiedy przejściowym epizodem? Pytamy psychiatrę
Spotkania Flamenco to sztuka dostępna dla każdego. O inkluzywnym potencjale tańca opowiada instruktorka flamenco i choreoterapeutka
Wywiady „Szczerość stanowi w mojej pracy wyzwanie”. Rozmowa z Wojciechem Grudzińskim, pierwszym w historii tancerzem wyróżnionym Paszportem „Polityki”
Kultura Tilda Swinton zaskoczyła obecnością na Marszu Równości w Poznaniu. Aktorka wsparła polską społeczność LGBTQ+
Kultura „Najgorsze w byciu okłamanym jest to, że nie byłeś wart prawdy”. 11 cytatów Jean-Paula Sartre’a o życiu
Moda Minimalizm i swobodna elegancja. 4 letnie stylizacje Julianne Moore, które zainspirują nie tylko kobiety 50+
Moda Francja zakazuje reklamowania Shein i Temu oraz nakłada podatek ekologiczny na gigantów fast fashion
Moda Kombinezon na wesele 2025 – oto 7 modnych, eleganckich i wygodnych modeli, które założysz więcej niż raz
Uroda To jedyny lakier do paznokci, jakiego potrzebujesz tego lata. Oddaje ducha włoskiego dolce vita
Pielęgnacja Joanna Czech, guru pielęgnacji, znowu w Polsce! Już w lipcu, w warszawskim hotelu NOBU, można będzie skorzystać z jej kultowych zabiegów
Perfumy Perfumy a znak zodiaku. Sprawdź, jaki zapach wybrać, aby podkreślić swój astrologiczny charakter
Zdrowie Zdziwisz się, jak mała dawka alkoholu zwiększa ryzyko demencji. Badania nie pozostawiają złudzeń
Styl Życia Etat od 9 do 17 to już przeszłość? Nowa norma to „niekończący się dzień pracy” – alarmują eksperci
WIDEO „Opuszczanie deski to najczęstszy temat w gabinecie”. O szarej strefie w monogamii | „Rób to bez presji”, s. 2, odc. 1
WIDEO „Ojciec nauczył mnie samodzielności. Nie zajmował się mną”. Co dziś oznacza męskość według Pawła Deląga? | „Mężczyzna jest człowiekiem”, odc. 2
WIDEO „W dzieciństwie spełniałam marzenia taty”. Marieta Żukowska o momencie, w którym nauczyła się odpuszczać | „Ukryte piękno”, odc. 16
WIDEO „Największa tragedia: masz te 50 lat i jesteś samotnym dziadem skupionym na sobie”. Jakie życie ceni Paweł Domagała? | „Mężczyzna jest człowiekiem”, odc. 1
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Korzenno-czekoladowy pół fondant, pół suflet Kuchnia Korzenno-czekoladowy pół fondant, pół suflet Sebastian Krawczyk 31 marca 2014 Składnikimasło 50gbiały cukier 135gczekolada (70 proc.) 210gciemny rum 2 łyżeczkimielony imbir 2 łyżeczkimielony cynamon 1 łyżeczkaekstrakt waniliowy 1 łyżeczkajaja (oddzielone białka od żółtek) 5 sztcukier puder do posypaniaSposób przygotowania Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Stop połowę masła i nasmaruj nim wnętrza 8 kokilek po 100 ml pojemności każda. Następnie obsyp je cukrem, tak żeby wewnątrz pokrył naczynka cienką warstwą. Roztop czekoladę z rumem, przyprawami, ekstraktem waniliowym i pozostałym masłem w dużej żaroodpornej misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Nie mieszaj, dopóki czekolada całkiem się nie rozpuści. Zdejmij z ognia, poczekaj, aż nieco ostygnie i wymieszaj dokładnie z żółtkami. W dużej, czystej misce ubij pianę z białek i pozostałego cukru na sztywno. Dołóż do mieszanki trochę czekolady, aby ją rozluźnić, a następnie wymieszaj delikatnie resztę, pomagając sobie dużą metalową łyżką. Przełóż masę do kokilek, tak żeby je w całości wypełnić. Wyrównaj wierzch nożem i umieść na blasze. Piecz dokładnie 11 min, tak żeby były płynne w środku. Po wyjęciu podawaj od razu posypane cukrem pudrem, najlepiej z dobrymi lodami waniliowym. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Włoska kuchnia z polskim twistem. Ewa Szczęsna, znana influencerka kulinarna, zdradza sekrety swojej kuchni
Przepis na doskonałość. Zofia Cudny, autorka bloga Make Cooking Easier, zdradza sekrety kuchni francuskiej
Comfort food wyklucza stres wokół jedzenia, to ważne w czasach dietetycznych obsesji – podkreśla współautor książki „Ottolenghi kojąco”
Już nie pistacja ani matcha. Najmodniejsze smaki 2025 roku są słodkie jak ulepek i zaskakująco proste