Warsztat kulinarny jest doskonałą inspiracją do samodzielnego gotowania. Szczególnie, gdy prowadzi go dobrze zorganizowany kucharz - pasjonat.
Przewodnim motywem warsztatów prowadzonych przez znanego mistrza kuchni były jesienne potrawy. Dynie, grzyby, kasztany – z tymi produktami najbardziej kojarzy się obecna pora roku. I właśnie teraz sezonowe jedzenie będzie dla naszego organizmu najzdrowszym rozwiązaniem. Warto z tego jesiennego „bogactwa” korzystać. Już na samą zupę dyniową można, jak się okazuje, znaleźć przynajmniej kilka pomysłów…
Zobacz przepisy:
Risotto z prawdziwkami
Zupa krem z dyni z kasztanami i musem z koziego sera
Szybkie i sprawne gotowanie możliwe było dzięki marce Kenwood. Za sprawą nowego robota planetarnego Cooking Chef, który gotował, mieszał, czy miksował, uczestnikom pozostało jedynie przygotowanie produktów i doprawienie potraw do smaku – co zwykle jest kluczowym i najtrudniejszym zadaniem. Tego, niestety, robot za nas nie zrobi:)
Warto jednak wspomnieć, że Cooking Chef został wyposażony w gniazda szybkich i wolnych obrotów, które umożliwiają łatwy montaż ponad 20 opcjonalnych przystawek. W ten sposób robot w kilka chwil zamienia się np. w maszynkę do mielenia mięsa lub do produkcji lodów, sokowirówkę, młynek, blender, sito czy malakser do cięcia lub tarcia.