Przepis na jesienne danie od Michela Moran, ambasadora marki Kenwood.
Składniki:
- 1,5 l wywaru warzywnego 2 cebule
- 5 marchewek
- trochę blanszowanych kasztanów jadalnych
- 2 dynie hokkaido
- sól
- pieprz cayenne
- olej do smażenia
- 200g świeżego koziego sera
- 100ml śmietany 18%
Sposób przygotowania:Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim krótko cebule. Dodaj obraną i pokrojoną dynię oraz marchewki i blanszowane kasztany. Podduś. Dodaj wywar warzywny – ma lekko zakryć warzywa i kasztany. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj do miękkości warzyw i kasztanów. Zmiksuj na gładki krem.
Mus z koziego sera:
Ser przetrzyj przez sito, dodaj śmietanę i ubij. Dopraw solą i pieprzem.
Zupę podawaj z musem z koziego sera na wierzchu.