Smaczny trzydaniowy posiłek za mniej niż 35 euro w Paryżu oraz poniżej 29 euro w pozostałych miejscowościach Francji - to warunek znalezienia się we własnie wydanym "Guide des Bonnes Petites Tables du guide MICHELIN 2012".
Szósta edycja czerwonej książeczki o tytule Guide des Bonnes Petites Tables du guide MICHELIN zawiera o 124 lokale więcej niż zeszłoroczne wydanie, co oznacza, że rekomendacją i znaczkiem Bib Gourmand oznaczone jest już 630 restauracji. 21 regionów Francji (dzięki temu łatwo znaleźć swój), wiele rodzajów kuchni (dzięki czemu z kolei łatwo znaleźć swoja ulubioną) i bogate opisy dotyczące charakteru lokalu, najlepszych dań i zdjęć sprawia, że to ten przewodnik może się stać biblią smaku w czasach kryzysu. Dzięki Bib Gourmand - tytułowi przyznawanemu przez Inspektorów Michelin od 1997 roku, coraz więcej szefów kuchni widzi potrzebę tworzenia kuchni na poziomie, jednak nie w szalonej cenie. Jeśli wybieracie się na wakacje do Francji - ... bezcenna.