Psychologia Chcesz wsłuchać się w swoją intuicję? Najpierw zatrzymaj się na chwilę i wycisz umysł. Felieton Matyldy Gerber
Psychologia Jak nauczyć się zachwytu nad życiem? Radzą buddyjski mnich Thich Nhat Hanh i hiszpański psycholog Rafael Santandreu
Spotkania „Pytasz, czy mam bzika? Tak, i to niejednego!” Wes Anderson zdradza kulisy swojej twórczości filmowej
Spotkania Amy Winehouse i „Back to Black”. Czego nie dowiecie się z filmu, a warto wiedzieć o życiu artystki
Kultura Ten film rozłoży was na łopatki. „Dobrzy nieznajomi” to przejmująca opowieść o samotności, stracie i ogromnej potrzebie bliskości
Kultura Król Lew powraca! Oto pierwszy zwiastun filmu „Mufasa: Król Lew”. Premiera jeszcze w tym roku
Kultura Olaf Lubaszenko po raz pierwszy wystąpi w produkcji Netflixa. Premiera filmu „Napad” jeszcze w tym roku
Uroda Kwas bursztynowy to jeden z najbardziej pożądanych składników kosmetycznych. Dlaczego warto dodać go do swojej rutyny?
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Minibabeczki z czekoladą Kuchnia Minibabeczki z czekoladą 1 października 2012 Składnikimiękkie masło 125 grcukier 80 gcukier waniliowy 1 opakowanie jajka 2 sztuki chudy jogurt 50 grmąka 100 g proszek do pieczenia 1 łyżeczka suszone żurawiny 80 g wiórki czekoladowe 40 g cukier puder 250 g nektar żurawinowy 5-6 łyżek kilka suszonych żurawin opcjonalnie cukrowe ozdoby spożywcze Sposób przygotowania Mieszamy miękkie masło, stopniowo dodając cukier, cukier waniliowy, jajka i jogurt. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej, następnie dodajemy żurawinę amerykańską oraz wiórki czekoladowe. Przygotowanym ciastem wypełniamy formy do babeczek (przekrój 7 cm, najlepiej silikonowe) i wkładamy do rozgrzanego do 180 C piekarnika (piekarnik gazowy: poziom 2-3/ termoobieg: 160 °C) i pieczemy 25-30 Minut. Wyjmujemy babeczki i pozostawiamy jeszcze na 10 minut w foremkach. Cukier puder mieszamy z nektarem żurawinowym do uzyskania polewy. Gotową polewą smarujemy babeczki, a następnie dekorujemy suszoną żurawiną amerykańską i ewentualnie ozdobami. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Kristóf Szabó, gwiazda baletu: „Cukrzyca – choć wszystko się zmienia, nie trzeba z niczego rezygnować”
Ile jajek można jeść – dziennie i tygodniowo? Pytamy naczelnego jajologa kraju prof. Tadeusza Trziszkę
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage