Piekarnik rozgrzać do 180 st. Do miski przesiać mąkę, dodać sol, proszek do pieczenia. Zrobić zagłębienie w środku i wlać olej, mleczko kokosowe oraz pastę pandanową. Wszystko dokładnie wymieszać. Osobno ubić białka na sztywno. Białka przełożyć do ciasta i ostrożnie wymieszać najlepiej drewnianą łyżką, tak żeby nie uciekły pęcherzyki powietrza.
Kokos wymieszać z solą i białkiem. Na dno foremek włożyć po porcji kokosu, wyrównać. Na to wlać porcje ciasta tak do 3/4 wysokości. Powinno wystarczyć na 9 babeczek. Babeczki włożyć do piekarnika i piec 20-25 minut. Wyjąć, odstawić do ostygnięcia. Gdy ostygną ostrożnie wyjąć na talerze. Posypać cukrem pudrem. Zrobić sos. Do garnuszka wlać wodę, dodać cukier, podgrzewać cały czas mieszając aż cukier się rozpuści. Polać babeczki.