1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Babeczki bananowe z masłem orzechowym

Babeczki bananowe z masłem orzechowym

123rf.com
Prosta receptura, łatwość wykonania i pyszny smak - to wystarczająca zachęta do własnoręcznego przygotowania jesiennego deseru. Muffiny bananowe z masłem orzechowym doskonale sprawdzą się jako dodatek popołudniowej kawy czy rozgrzewającego kakao.

Wspólne przygotowywanie smakołyków poprawia humor i wprowadza optymistyczny nastrój. Szybkie, proste w przygotowaniu orzechowo-bananowe muffiny to słodka propozycja marki Gosia na jesienne małe co nieco.

Składniki
2 dojrzałe banany szczypta soli 200 g maślanki lub jogurtu 3 jajka 100 g cukru 100 g masła orzechowego 300 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia foremki na muffinki marki Gosia
Sposób przygotowania
Banany pokroić i odrobinę posolić. Następnie rozgnieść widelcem na papkę. Zmiksować z cukrem, jajkami, masłem orzechowym oraz maślanką lub jogurtem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połączyć. Masą wypełnić foremki do babeczek. Piec ok. 25-30 min. w 190 st. C.

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze