1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Tosty z jarmużem

Tosty z jarmużem

123rf.com
Jesienne poranki niejednokrotnie wystawiają nasz humor na próbę. Na szczęście jest jeden niezawodny sposób, dzięki któremu pojawia się chęć do działania – poranna kawa! W duecie ze zharmonizowanym śniadaniem poprawi nasz nastrój, a co za tym idzie zadba o zdrowie i energetyczny start w nowy dzień.

Pochmurny poranek umilą tosty z jarmużem w duecie z mocno palonym Ristretto. Intensywna, mocno palona kawa o wyraźnych nutach czekoladowych i subtelnych owocowych idealnie podkreśli smak jarmużu i kurek. Przepis przygotowało Nespresso wraz z blogerką kulinarną Martą Greber.

Składniki

kilka kromek chleba/pokrojonej bagietki garść kurek kilka liści jarmużu ser feta owoc granatu sól i pieprz do przyprawienia 2 łyżki masła do smażenia

Sposób przygotowania

Na patelni połóż 1 łyżkę masła, poczekaj aż się roztopi i podsmaż kromki chleba lub bagietki z obydwu stron. Zdejmij z patelni. Dołóż do patelnię łyżkę masła i wsyp oczyszczone kurki. Po kilku minutach dodaj porwany jarmuż. Smaż przez kilka minut, a na koniec dopraw solą i pieprzem. Na każdym toście ułóż jarmuż z grzybami, poprósz fetą oraz ułóż owoce granatu.

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze