1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. REKLAMA

"Cook it raw" w Polsce?

Na zaproszenie Wojciecha Modesta Amaro przyjechał do Polski Alessandro Porcelli. Czy to oznacza, że mamy szansę, że "Cook it raw" odbędzie się w Polsce?

Alessandro Porcelli odpowiedzialny za "" wziął udział w kolacji „Od morza do Tatr” w restauracji Atelier Amaro, którą dla nas opisał sam szef kuchni.  Awangardowy projekt, który zapoczątkował Rene Redzepi - jeden z najlepszych kucharzy świata, szef kopenhaskiej Nomy, to powrót do korzeni gotowania. Chodzi nie tyle o to, by jeść surowe dania, lecz by znaleźć to co najlepsze lokalnie, samemu to zebrać, "oprawić" inaczej niz zwykle i podać na kolacji, w której wezmą sami "gwiazdkowi" kucharze.  Czy po Włoszech, Laponii i Japonii przyjdzie czas na elitarne kulinarne spotkanie w Polsce? Zobaczymy...

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze