Gotuj sezonowo – pysznie i zdrowo! Marcin Molik poleca przepisy, Katarzyna Błażejewska-Stuhr ocenia

Katarzyna Błażejewska-Stuhr i Marcin Molik - autorzy książki "Jak smakuje rok", fot. Artur Winiarski, materiały prasowe Wydawnictwa Zwierciadło

„Jak smakuje rok” Marcina Molika to książka, dzięki której będziecie mogli rozsmakować się w sezonowej kuchni – niekoniecznie tak oczywistej, jak może się to wydawać.

W książce znajdziecie wiele niezwykłych przepisów na bazie sezonowych, lokalnych produktów. Każdy z nich opisany jest indeksem glikemicznym, a także opatrzony komentarzem dietetyczki, Katarzyny Błażejewskiej-Stuhr.

Katarzyna Błażejewska-Stuhr i Marcin Molik – autorzy książki „Jak smakuje rok”, fot. Artur Winiarski, materiały prasowe Wydawnictwa Zwierciadło

Co poprawia nastrój w chłodny, jesienny wieczór lepiej niż gulasz z warzyw korzeniowych lub pieczona wołowina z aksamitnym purée z selera? Zima z kolei niesie ze sobą ponure widoki i porywające wiatry, ale również zapowiada początek sezonu truflowego…

W książce znajdziecie m.in. przepis na ptasie mleczko z dyni, świąteczne śledzie w wiśniówce, chłodnik z malin, ramen z podgrzybkami i wiele innych.

Książka „Jak smakuje rok” autorstwa Marcina Molika

Premiera „Jak smakuje rok” już 11 września!
Książka będzie dostępna tutaj.