1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. REKLAMA
  4. >
  5. Perfumy jak tarta cytrynowa

Perfumy jak tarta cytrynowa

Przemysł kosmetyczny od dawna wykorzystuje "jadalne" zapachy, by nas zwabić - do siebie nawzajem lub do sklepów. Tym razem za mariaż jedzenia i perfum zabrał się prawdziwy szef kuchni.|Przemysł kosmetyczny od dawna wykorzystuje "jadalne" zapachy, by nas zwabić - do siebie nawzajem lub do sklepów. Tym razem za mariaż jedzenia i perfum zabrał się prawdziwy szef kuchni.

Przystojny Jordi Roca - jeden z braci Roca prowadzących słynną restaurację El Cellar de Can Roca w Gironie - ma obsesję na punkcie zapachu. Od lat znany był z tego, ze tworzył dania, które pachniały jak perfumy Calvina Kleina czy Lancome... W zeszłym roku postanowił podejść jednak do swojej pasji bardziej tradycyjnie i stworzył jadalny zapach. Jako ten, który w rodzinie - i restauracji - odpowiada za słodycze, ciasta i desery, zaprojektował "Nuvol de Limona" pachnący jak śmietankowy deser cytrynowy. Można go będzie kupić za około 70 dolarów.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze