Psychologia Chłopaki nie płaczą, po prostu się wieszają? O to, co siedzi w sercu incela, pytamy autorki książki „Przegryw”
Psychologia Najlepsza odpowiedź na bierną agresję w pracy i w związku. Terapeutka radzi, jak unieszkodliwić agresora
Spotkania Marcin Koszałka: „Nikogo nie chciałem ani potępiać, ani poniżać”. Rozmowa z reżyserem filmu „Biała odwaga”
Spotkania Dziś Dzień Położnej. Z tej okazji rozmawiamy z położną Ewą Janiuk, współzałożycielką NZOZ Zdrowa Rodzina w Opolu
Spotkania Waldemar Milewicz był zawsze tam, gdzie działo się piekło. Właśnie mija 20 lat od jego tragicznej śmierci
Kultura Nowe miejsce na kulturalnej mapie Polski. Krupa Art Foundation to punkt obowiązkowy dla każdego miłośnika sztuki współczesnej
Uroda Witamina C – w czym tkwi jej siła i dlaczego warto stosować ją niezależnie od wieku? Pytamy ekspertkę
Uroda Kwas bursztynowy to jeden z najbardziej pożądanych składników kosmetycznych. Dlaczego warto dodać go do swojej rutyny?
Styl Życia Już niedługo na Sardynii będzie można wziąć ślub nago. Tak Włosi zachęcają do celebrowania wolności
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Alkohol a relacje: czemu warto zrezygnować z alkoholu podczas pierwszych randek?
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Sałatka ryżowa z kurczakiem Kuchnia Sałatka ryżowa z kurczakiem 21 września 2012 Składnikiżurawina świeża 150 g cukier 60 g ryż długoziarnisty 125 g filety z piersi kurczaka 2 sztuki olej roślinny 3 łyżki seler naciowy 2 gałązki świeży ananas 150 gr imbir kawałek wielkości orzecha włoskiego sok z jednej cytryny szczypta cukru orzechy włoskie 20 grSposób przygotowania Przebieramy żurawinę, myjemy i wkładamy do rondelka, zalewając 4-5 łyżkami wody i dosypując cukier. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 2-3 minuty, aż żurawina zmięknie i rozpadnie się na kawałki. Odstawiamy do ostygnięcia. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przelewamy zimną wodą i pozostawiamy, aż będzie dobrze odcedzony. Filety z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni podgrzewamy 1 łyżkę oleju i pieczemy filety około 12-15 minut, przewracając co jakiś czas. Zdejmujemy z ognia, pozostawiamy do ostygnięcia. Seler myjemy i kroimy na małe kawałeczki. Ananasa kroimy w kostkę. Obieramy imbir i ścieramy na tarce. Sok z cytryny przyprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru, dodajemy pozostały olej oraz imbir. Siekamy orzechy. Ryż mieszamy z sosem imbirowym, dodajemy seler, ananasa, orzechy. Luźno rozprowadzamy żurawinę. Filety z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i podajemy na przygotowanej sałacie. ryżu. Całość można udekorować listkami z selera naciowego. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Kristóf Szabó, gwiazda baletu: „Cukrzyca – choć wszystko się zmienia, nie trzeba z niczego rezygnować”
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia