1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Zdrowie

Łosoś w marynacie cytrynowo - porowej

Pokrojone w plasterki pory wrzucić na rozgrzany olej i dusić na dość mocnym ogniu, cały czas mieszając. Wlać sok z cytryny, dodać posiekany czosnek, sól, pieprz oraz natkę. Wymieszać i zdjąć z ognia. W dużym naczyniu ułożyć filety z łososia i przykryć marynatą z porem. Odstawić na godzinę do lodówki. A potem usmażyć na grillu łososia i zaserwować z duszonymi porami.

Składniki
4 porcje:

4 filety z łososia 4 pory 1/4 szklanki oleju rzepakowego 4–6 ząbków czosnku posiekany pęczek natki sok z cytryny sól pieprz

Czas przygotowania:

30 minut (dodatkowo godzina na marynowanie)

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze