Radisson Blu z Krakowa ogłasza kolejną edycję konkursu, w którym można wygrać książki kucharskie i lekcje gotowania.
Konkurs rozgrywa się na . "Bądź jak szef kuchni i podaj nam swój przepis na danie główne do naszego menu!" - zachęcają organizatorzy. Oprócz własnej pozycji w menu, do wygrania jest także udział w LEKCJI GOTOWANIA ze Stanisławem Bobowskim, Szefem Kuchni Radisson Blu Hotel Kraków i prezentacja wyróżnionej potrawy.
Konkurs trwa do 16 kwietnia!
REGUŁY KONKURSU
Konkurs składa się z II etapów:
ETAP I - wygrywają TRZY dania, które zostaną nagrodzone największą liczbą głosów (uwaga: liczą się tylko głosy). Głosować można jeden raz każdego dnia.
Ogłoszenie zwycięzców tego etapu nastąpi 13 kwietnia 2012, o godzinie 12.00.
Zwycięzcy tego etapu otrzymują
1. KSIĄŻKI kucharskie Blu Mood Food.
2. Zaproszenie na LEKCJĘ gotowania w Radisson Blu Hotel Kraków dla 2 osób.
ETAP II - spośród trzech dań, które zdobedą największą liczbę głosów w pierwszym etapie, Szef Kuchni - Stanisław Bobowski, wybierze JEDNO, które wygrywa nagrodę główną. Ogłoszenie zwycięzcy tego etapu nastąpi 16 kwietnia 2012, o godzinie 12.00.
Zwycięzca tego etapu otrzymuje:
1. Nagrodą główną jest zamieszczenie zwycieskiego dania w MENU restauracji Milk&Co z informacją o autorze.
2. Zwycięzca otrzyma też zaproszenie dla 3 osób na LEKCJĘ gotowania z Szefem Kuchni Stanisławem Bobowskim. W trakcie wydarzenia zostanie zaprezentowana wyróżniona potrawa. Lekcja odbędzie się w uzgodnionym terminie w hotelu Radisson Blu Kraków.
UWAGA
Przepis powinien zawierać: wymienienie składników, ilość składników, sposób przygotowania.
DO KONKURSU MOGĄ BYĆ ZGŁOSZONE DANIA, które:
- są daniami głównymi
- ich głownym składnikiem jest RYBA (preferowany: łosoś lub okoń morski)
- są skomponowane z produktów właściwych na sezon wiosenno-letni
- zawierają nie więcej niż 5 głównych składników (z których jednym jest ryba)
- składniki są łatwo dostępne w sprzedaży
- są możliwe do przygotowania w 15 minut (z przygotowanych składników)