Psychologia 3 zdania, których nie powinno się mówić osobie z depresją. Zamiast pomagać, są jak dodatkowy cios
Psychologia Zakupy w Internecie działają jak szybki poprawiacz nastroju. Kiedy scrollowanie produktów staje się uzależnieniem?
Kultura Film „Bokser” zapowiada się na kolejną produkcję ze świetną rolą Eryka Kulma jr. Netflix zdradził szczegóły
Kultura Ten film pokonał „Barbie” we włoskich kinach. To historia kobiet, które jako pierwsze przeciwstawiły się dziedzictwu przemocy
Uroda Po nowe włosy do Turcji. O ciemnych stronach przeszczepu włosów zagranicą rozmawiamy z dermatologiem
Uroda Minimalistyczne fryzury prosto z wybiegu. Wygodne uczesania na wiosnę, których wykonanie zajmie ci kilka minut
Spotkania „Mówią, że miłość jest ślepa. Nic nie poradzę: Kocham Neapol!” Bartek Kieżun zaprasza na kawę do miasta u podnóży Wezuwiusza
Styl Życia Zimno nie tylko leczy, ale też odmładza. Jak krioterapia działa na organizm, twarz i ciało?
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Pasztet z musem jabłkowo - chrzanowym Kuchnia Pasztet z musem jabłkowo - chrzanowym Małgosia Kołatka 27 marca 2013 Składnikipierś z kurczaka 0,5 kg boczek świeży 0,25 kg wieprzowina 0,25 kgwątróbka drobiowa 0,25 kgsuszone grzyby kilka sztukjajka 3cebule 3smalec łyżkaliść laurowy, gałka muszkatałowa, sól pieprz Sposób przygotowaniaUmyte i namoczone grzybki ugotować. Rozgrzać smalec . Włożyć pokrojone w grubą kostkę mięso poza wątróbką, posiekane grzyby, obraną cebulę oraz sól i pieprz .Podlać kilkoma łyżkami wody i dusić ok godziny . Dodać pokrojone wątróbki i dusić jeszcze 10 min ,ostudzić i dwukrotnie zemleć. Dodać żółtka ,wymieszać , przyprawić solą ,pieprzem i gałką muszkatołową. Połączyć z ubitymi białkami . Formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułka tartą .Przełożyć przygotowaną masę do formy, wyrównać powierzchnię ułożyć liście laurowe na wierzchu. Piec około 50-60 min w temp. 180 st C. Z podanych składników zrobić sos . Pasztet wystudzić i pokroić w plastry i udekorować sosem Sos: 3 łyżki majonezu, 2 łyżki chrzanu, 3 łyżki musu jabłkowego: połączyć i wymieszać. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ile jajek można jeść – dziennie i tygodniowo? Pytamy naczelnego jajologa kraju prof. Tadeusza Trziszkę
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage