Psychologia 12 cytatów Marka Aureliusza pełnych życiowej mądrości. Są jak gotowa recepta na spokój i pogodę ducha
Spotkania W młodości usłyszała, że brak jej talentu. Dziś jest ikoną światowego kina. Sigourney Weaver ze Złotym Lwem za całokształt twórczości
Filmy Filmy o przyjaźni, które warto obejrzeć z dzieckiem. Lista 12 ponadczasowych produkcji na familijny seans
Filmy Na planie pokochały ją zwierzęta, a na ekranach widzowie. „Simona Kossak” z Sandrą Drzymalską jesienią w kinach
REKLAMA Jak się ubrać do biura jesienią 2024? Biznesowy dress code nabiera swobody i wyrazistego charakteru
REKLAMA Kasia Sokołowska i Magda Mołek łączą siły z uznaną marką odzieżową. Kolekcja TATUUM PREMIUM zachwyca zarówno designem, jak i jakością
Uroda Czym jest „kortyzolowa twarz” – znana też jako „księżycowa twarz”? Sprawdzamy, czy stres może wpływać na wygląd
Włosy „Irish curls”: prawdopodobnie je masz, ale jeszcze o tym nie wiesz. Czym są „irlandzkie loki” i jak o nie dbać?
WIDEO „Kultura i inne przyjemności”. O Festiwalu BNP Paribas Dwa Brzegi oraz o dzieleniu się własnym życiowym doświadczeniem rozmawiamy z Grażyną Torbicką
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. O syndromie DDA i lekceważeniu problemu alkoholowego przez polityków
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Pasztet z musem jabłkowo - chrzanowym Kuchnia Pasztet z musem jabłkowo - chrzanowym Małgosia Kołatka 27 marca 2013 Składnikipierś z kurczaka 0,5 kg boczek świeży 0,25 kg wieprzowina 0,25 kgwątróbka drobiowa 0,25 kgsuszone grzyby kilka sztukjajka 3cebule 3smalec łyżkaliść laurowy, gałka muszkatałowa, sól pieprz Sposób przygotowaniaUmyte i namoczone grzybki ugotować. Rozgrzać smalec . Włożyć pokrojone w grubą kostkę mięso poza wątróbką, posiekane grzyby, obraną cebulę oraz sól i pieprz .Podlać kilkoma łyżkami wody i dusić ok godziny . Dodać pokrojone wątróbki i dusić jeszcze 10 min ,ostudzić i dwukrotnie zemleć. Dodać żółtka ,wymieszać , przyprawić solą ,pieprzem i gałką muszkatołową. Połączyć z ubitymi białkami . Formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułka tartą .Przełożyć przygotowaną masę do formy, wyrównać powierzchnię ułożyć liście laurowe na wierzchu. Piec około 50-60 min w temp. 180 st C. Z podanych składników zrobić sos . Pasztet wystudzić i pokroić w plastry i udekorować sosem Sos: 3 łyżki majonezu, 2 łyżki chrzanu, 3 łyżki musu jabłkowego: połączyć i wymieszać. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ile jajek można jeść – dziennie i tygodniowo? Pytamy naczelnego jajologa kraju prof. Tadeusza Trziszkę
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Lody z marzanką wonną i zielone szyszki w syropie z mlekiem infuzowanym młodymi pędami świerka. Takie cuda zjecie w restauracji Klonn