1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Rillettes z wędzonego łososia

fot. Anna Kamińska
fot. Anna Kamińska
Nowy Rok mamy już za sobą. Wkroczyliśmy na dziewicze ścieżki i teraz od nas zależy, jak zostaną zapisane...

Entuzjastycznie bardzo, a może nawet zbyt, zanotowałam ten fakt, licząc na więcej światła...

Kolejny dzień Nowego jest niesamowicie ciemny i ciągnie się jak  z gumy. Sąsiadka uświadomiła mi, że lepszych dni należy spodziewać się już niedługo... No więc idę dalej ku światłu!
Wyciągam miłe memu podniebieniu receptury, które zakodowały mi się jako te szczególne i pojadam sobie. Znacznie milsze wydają się wtedy nawet  najciemniejsze, choć nowe dni!
Składniki
świeżo wędzony łosoś 200 g miękkie masło 1 łyżka szalotka 1 sok z cytryny 1 łyżeczka kapary 1 łyżka pieprz mielony 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania
Mięso ryby oddzielamy od skóry widelcem, po kawałku i przekładamy do naczynia. Dodajemy bardzo miękkie masło, kapary, posiekaną drobno szalotkę, sok z cytryny i pieprz. Mieszamy i podajemy z razowym chlebem.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze