Warzywa powinny gościć każdego dnia na naszym talerzu. Są źródłem witamin, błonnika oraz minerałów. Wciąż jednak jest ich zbyt mało w naszym menu.
Papryka jest warzywem o intensywnym smaku. Dlatego najlepiej podawać ją w towarzystwie mniej ostrych warzyw, jak np. awokado. Poniżej przepis na paprykę nadziewaną awokado.
Składniki
4 podłużne czerwone papryki
1 awokado
1 granat
Pęczek szczypiorku
Ocet malinowy Kühne
Dressing włoski KühneSposób przygotowania
Papryki myjemy, przekrajamy na pół i wydrążamy z nich nasiona. Następnie skrapiamy dressingiem włoskim i przesmażamy przez kilka minut na patelni grillowej. Awokado kroimy w kostkę, z granatu wyjmujemy nasiona i również kroimy je na mniejsze kawałki, szczypiorek siekamy. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy malinowym octem. Podgrillowane papryki wypełniamy farszem.