1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Curry z buraków

Curry z buraków

fot.123rf

Składniki
300 g buraków

200 g ziemniaków

2 poszatkowane ząbki czosnku

1/2 poszatkowanej cebuli

1 puszka mleka kokosowego dobrej jakości

garstka liści curry (świeżych lub suszonych)

1 łyżka musztardy (najlepiej delikatesowej, nie ostrej)

1/2 łyżeczki suszonego chilli

1 płaska łyżka mieszanki lankijskiego curry lub łagodnego curry indyjskiego

około 150 ml wody

nierafinowana sól do smaku

Sposób przygotowania
Wszystkie składniki przekładamy do garnka. Wlewamy wodę. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie gotujemy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania doprawiamy solą do smaku i dodajemy ocet jabłkowy. Dokładnie mieszamy.

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze